Pakistan vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Doodstraf dreigt voor christelijk echtpaar uit Pakistan

Het Hooggerechtshof van Lahore in Pakistan zal zich op 8 april uitspreken over het beroep tegen de doodstraf voor Shafqat Emmanuel en Shagufta Kausar, een christelijk echtpaar. Dit laat Kerknet weten. Ze werden in 2014 ter dood werd veroordeeld wegens het versturen van sms-berichten die als godslastering beschouwd worden.

Verschillende personen hebben sms’jes gekregen die beledigingen bevatten aan het adres van de profeet Mohammed. De simkaart met het telefoonnummer van de afzender zou op naam staan van Shagufta. De beschuldiging van godslastering maakt in Gojra een grote volkswoede los, ook al kan het politieonderzoek geen schuld aantonen. Onder druk van de woedende menigte foltert de politie de moeder en de verlamde vader en dwingt hen zo tot een bekentenis, schreef Stichting HVC eerder.

De politie kon geen telefoon en simkaart overhandigen. De eigenaar van de telefoonwinkel getuigde dat hij de telefoon weer had verkocht en dat ze de simkaart vernietigd hadden. De rechter wist dat het echtpaar vrijwel ongeletterd is en dat er geen bewijs tegen hen is. Desondanks veroordeelde hij, vanwege de enorme druk en bedreigingen, het echtpaar tot de dood.

"Het is overduidelijk dat de aanklacht gefabriceerd is", zegt hun advocaat Khalil Tahir Sandhu. "De sms-berichten zijn in het Engels geschreven, terwijl beide beklaagden, die vier kinderen hebben, arm en analfabeet zijn. Zij kunnen Urdu noch Engels schrijven." De advocaat heeft al 40 christenen verdedigd die ten onrechte van godslastering werden beschuldigd. 

Reacties

J
Bid mee voor dit echtpaar en hun gezin! Dat het duivelse kwaad niet zal overwinnen. En bid voor de zwaar vervolgde kerk in Pakistan.

Ik heb diep respect voor de advocaat van dit chr. echtpaar. God wil hem gebruiken ten goede. Ook de advocaat heeft ons gebed nodig.'Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt'.Hebreeën 13:3

T
Desondanks veroordeelde hij, vanwege de enorme druk en bedreigingen, het echtpaar tot de dood.

Zo werkt het recht in gevallen dat de rechter bezwijkt onder de druk de volkswoede. Die blasfemiewet vertolkt een aspekt van het geweten van de moslim. Zo is het systeem ingebed in de identiteit van de gelovige. Islam is islam. dat geloof vormt het geweten: Dat begrijpen de geestelijke politieke leiders heel goed. Zo is er geen democratisch islamitisch land waar de Sharia heerst.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.