Palestijnse vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 maart 2020 door Israël Today

Palestijnse Autoriteit legt beslag op archeologische vondsten uit bijbels tijdperk

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft beslag gelegd op een Joodse erfgoedsite uit het bijbelse tijdperk over en begon met het slopen van archeologische vondsten. En in Hebron heeft de PA zeldzame oude archeologische vondsten in beslag genomen, die het Joodse verleden aantonen, laat Israël Today weten.

De organisatie Shomrim Al Hanetzach (Bewaarders van de Eeurigheid of Bewaarders van de Glorie) ontdekte vorige week, dat de PA een nieuwe massieve vlaggenmast en verlichting heeft geïnstalleerd in het fort Aruma, een oude Hasmonese archeologische site die de oude weg van Sichem (Nablus) naar de Jordaanvallei beheerst. Op foto's van de site is te zien, dat de bouw­werk­zaam­heden van de PA schade hebben veroorzaakt aan de muur van de vesting en de waterreservoirs hebben geblokkeerd.

World Israel News bericht dat de PA op deze manier het bewijs van het bestaan van een politieke Joodse entiteit voorafgaand aan het moderne Israël probeert te verbergen. "De PA heeft de oorlog verklaard aan onze geschiedenis", waarschuwde Shomrim Al Hanetzach.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.