kenia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2020 door Nienke Alblas

Moslimterroristen dwingen christenen om Kenia te verlaten

In Kenia heeft de islamitische terreurgroep al-Shabaab uit Somalië christenen opgeroepen om het noordoosten van het land te verlaten, meldt The Christian Post. De woordvoerder van de groep stelt dat moslims meer kans moeten hebben op de lokale banenmarkt. De meeste mensen in de regio zijn vluchtelingen uit Somalië.

In het land worden christenen regelmatig bedreigd en vervolgd. In januari kwamen drie christelijke docenten om het leven in de plaats Kamuthe tijdens een aanval op een basisschool. Men veronderstelt dat de radicale moslimgroep al-Shabaab achter deze aanslagen zat. Niet-lokale docenten worden op plekken buiten noordoost-Kenia aangesteld op verzoek van al-Shabaab.

De invloed van al-Shabaab is slecht nieuws voor lokale christenen. Dat ziet ook Nathan Johnson, manager van Afrika voor International Christian Concern. "De christenen in deze regio leven in angst en spanning. Veel van hen moeten reizen om werk te vinden. Het is duidelijk dat al-Shabaab meer aanslagen zal plegen op christenen die simpelweg geld willen verdienen voor hun gezinnen." 

Afgelopen woensdag werden twee christenen vermoord tijdens een busaanslag door al-Shabaab. De aanslagplegers waren vermomd als politieagenten. Zij hielden de bus staande en trokken de passagiers naar buiten. De handlangers van al-Shabaab vermoorden twee niet-moslims en één moslim. Twee andere passagiers raakten gewond. 

Kenia staat op plek 44 op de Open Doors Ranglijst Christenvervolging. Al-Shabaab is al jaren in gevecht met de Somalische regering. Nu richten zij zich ook op de grensgebieden met Kenia en Ethiopië. De situatie lijkt te verslechteren en er is continu dreiging voor de christenen in deze gebieden.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.