Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 maart 2020 door Nienke Alblas

Carin vroeg God om een teken toen zij Peter van Essen ontmoette

Carin van Essen trouwde na een bijbelschool met een 'lieve christelijke man'. Na zeven jaar huwelijk verliet hij haar voor een ander. Ondanks dat bleef zij trouw aan hem. Toen zij haar man, Peter van Essen, ontmoette vroeg ze God om een teken. Zij ging hierover in gesprek met EVA

Carin van Essen groeide op in Kenia. Ze maakte hier bijzondere dingen mee met God. Zo redde ze het leven van haar vader, zusje en zichzelf door overvallers weg te sturen in de naam van Jezus. Al jong gaf Carin haar leven over aan God. Ze tourde rond met een christelijk kinderkoor. In haar hart groeide een onbevangen vertrouwen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

“Mijn man verliet niet alleen mij, maar ook God”
Op een bijbelschool ontmoette Carin een lieve man. Helaas liep hun huwelijk na zeven jaar stuk. De ex van Carin verliet haar voor een andere vrouw. Carin bleef met haar zoontje van drie alleen achter. "Ik dacht dat mijn wereld instortte. Het is erg verdrietig dat hij niet alleen mij, maar ook God verliet." Maandenlang bleef Carin bidden dat het goed zou komen met haar en haar ex-man. "Ik geloofde dat God mijn gebeden zou verhoren als het Zijn wil was."

Trouw tot in de dood
Ruim twee jaar later leerde Carin haar huidige man, Peter van Essen, kennen. Ze hadden meteen een connectie door muziek, geloof en trouw aan hun ex-partner. Hij was ook verlaten door zijn vrouw. "Naast onze liefde voor God en muziek, was er veel herkenning. We hadden een klik, maar ik voelde geen vlinders." Naar verloop van tijd veranderde dit. Peter ging Carin steeds leuker vinden en was ervan overtuigd dat God hen bij elkaar had gebracht. Carin wist dit niet zo zeker.

"Ik geloofde in mijn trouwbelofte, tot de dood ons scheidt, en worstelde erg met mijn scheiding. Ik wilde dat God niet via-via, maar rechtstreeks tot mij zou spreken, of Peter en ik bij elkaar hoorden. Niet lang na onze date sprak God tot mij: 'Hij wil Mij dienen, jij wil Mij dienen, ga Mij samen dienen.'" Na dit antwoord van God durfde Carin zich over te geven aan Peter.

Twee jaar later trouwden Peter en Carin met elkaar. "Peter en ik zijn iedere dag dankbaar om te zien dat God ons leven leidt, op de top en in het dal", zegt Carin. "We zijn ons bewust dat we onvolmaakte mensen zijn, maar God kan ons wel gebruiken voor Zijn doel. In onze zwakheid is Hij sterk!"

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.