Brunson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2020 door Patrick Goede

Amerikaanse pastor die vastzat in Turkije waarschuwt dat christenvervolging dichterbij komt: "We moeten onszelf voorbereiden"

Pastor Andrew Brunson zat twee jaar vast in Turkije. Hij woonde er ruim 20 jaar toen hij werd opgepakt samen met zijn vrouw Norine. "Er is een prijs voor het volgen van Jezus. Daar horen we over in anderen landen. Maar steeds meer zullen we dat ook in dit land gaan merken", zei de voorganger tijdens een bijeenkomst in Nashville.

Zijn echtgenote werd snel vrijgelaten maar Andrew werd verdacht van het plegen van een coup tegen president Erdogan en werd in de gevangenis gegooid. Toen president Trump sancties instelde tegen Turkije, werd Brunson uiteindelijk vrijgelaten.

Volgens Brunson worden "de media, politiek, het bedrijfsleven en academici steeds vijandiger tegenover het christendom." Brunson: "Ik geloof dat hier mensen in de zaal zitten die hun geloof in Jezus niet zullen verdedigen zonder zich daarvoor te verontschuldigen. Ik merk het al aan de generatie van mijn kinderen. We moeten onszelf voorbereiden. We moeten ons commiteren aan Jezus Christus. Want als we bedreigd worden is het onze natuur om bang te worden en weg te rennen of om compromissen te sluiten."

Reacties

J
Klopt het is geprofiteerd en wij moeten sterk in God in Jezus in Zijn Geest zijn en niet bang zijn.
A
Ik ben het eens want vervolging is breder dan gevangenschap het kan nepnieuws zijn, leugen laster, waar ook Petrus in zijn brieven van spreekt.

Schaam je niet voor Jezus en houdt de antithese vast.
J
Er zijn wél echte christenen! Zij hebben het moeilijk in kerken en gemeentes waar de tijdgeest veel aan invloed heeft gewonnen. Deze christenen houden er zeker rekening mee dat er meer druk of mogelijk echte geloofsvervolging gaat komen. Ze geloven wat daarover in de Bijbel staat. Ik bid om voorgangers die -net als voorganger Brunson- hun gemeente geestelijk helpen voorbereiden op andere tijden en andere consequenties voor wie Zich vasthoudt aan Gods Woord. Ook door druk en mogelijk lijden heen, zijn we in Jezus méér dan overwinnaars!
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.