Hee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2020 door Patrick Goede

Leider Zuid-Koreaanse sekte door het stof: "We deden ons best maar konden coronavirus niet stoppen"

Lee Man-He is diep door het stof gegaan. Zijn kerkelijke gemeenschap wordt namelijk verantwoordelijk gehouden voor circa 60% van de Zuid-Koreaanse coronabesmettingen. Hij knielde neer en boog diep uit verontschuldiging. "Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren, zelfs niet in mijn dromen", zei de inmiddels 88-jarige leider van de Shincheonji Church of Jesus.

De teller van het aantal besmettingen met corona staat op 4212 in Zuid-Korea, het hoogste aantal besmettingen na China. 22 mensen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. Voordat de gemeenschap zo onvoorzichtig handelde, stond het aantal besmettingen op slechts 20.

Lee, die beweert op de Dag des Oordeels 144.000 mensen met zich mee te nemen, wordt ervan beschuldigd oproepen ter voorkoming van verspreiding van het virus genegeerd te hebben. De gemeenschap ontkende eerst bijgedragen te hebben aan de verspreiding maar komt daar nu dus op terug. "Het is het werk van de duivel om de groei van de kerk te remmen", zei Man-hee op een speciale persconferentie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.