Peter Schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2020 door Nienke Alblas

Terugkijken: SGP-senator Peter Schalk vindt dat we ons moeten voorbereiden op impact corona

Peter Schalk, SGP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, stelt dat we ons moeten voorbereiden op de mogelijke impact van het coronavirus in Nederland. Er is maatschappelijke kritiek geleverd op het ontbreken van zichtbare acties door minister-president Mark Rutte. Daarnaast hebben mensen kritiek geleverd op het gebrek aan informatievoorziening vanuit de overheid.

Schalk geeft aan dat er door de overheid juist wel gehandeld is. "Ik kan wel begrijpen dat niet meteen minister-president Rutte de leiding neemt. Anders zouden we ook geen ministers inschakelen. Ik merk dat minister Bruins heel erg inzoomt op wat er allemaal gebeurt. Hij is er ook heel erg mee bezig met het uitzoeken van welke acties er verder moeten worden ondernomen om de burgers voor te bereiden op een mogelijke uitbraak van het coronavirus."

Zo is de regering niet alleen bezig met het technische informeren van de bevolking over corona, maar ook met praktische oplossingen en maatregelen. Het gaat dus om een stukje balans tussen zorg dragen en voorkomen dat de bevolking zich onnodig zorgen maakt. Inmiddels is er een landelijk informatienummer geopend waar mensen naartoe kunnen bellen. De regering hoopt te voorkomen dat er onnodige paniek ontstaat in het land.

Het fragment is te beluisteren in de onderstaande video tussen 0:30-3:00.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.