gevangenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 maart 2020 door Charisma News | Dirk van Genderen

William werd veroordeeld tot 60 jaar gevangenisstraf en verspreidt nu het Evangelie

Toen William Bumphus opgroeide in Indiana, kende hij er niemand die geestelijk gered was. Hij raakte al jong verslaafd aan harddrugs, spoot heroïne, cocaïne en morfine. In totaal werd hij 23 keer opgepakt voor criminaliteit. Vier keer zat hij in de gevangenis. De laatste keer werd hij veroordeeld tot zestig jaar gevangenisstraf.

In de gevangenis leerde hij een groepje gevangenen kennen dat Bijbelstudie deed. Bumphus had zich verdiept in de islam en probeerde deze gevangenen ervan te overtuigen dat ze in een leugen geloofden. Maar precies het tegenovergestelde gebeurde.

Een wonder
Die gevangenen vertelden hem dat als hij door Jezus zou worden gered, hij een wonder zou meemaken. Dat wilde hij wel eens zien. Vol overtuiging gaf hij zijn leven over aan de Heere Jezus. En het wonder gebeurde dat zijn leven totaal veranderde.
"Je moet niet met je hoofd geloven, maar met je hart. Dan zal je leven veranderen", benadrukt hij. Hij maakte ook nog een ander wonder mee. In plaats van na zestig jaar kwam hij al na tien maanden vrij uit de gevangenis.

In de gevangenis had hij nadat hij tot geloof was gekomen, ook de Heilige Geest ontvangen, zoals de Bijbel zegt. In Mattheus 25:31-46 las hij over het belang van het dienen van de minsten. Dat geldt zeker voor mensen in de gevangenis, besefte Bumphus.

575 gevangenissen
"Toen ik nog in de gevangenis zat, maakte de Heere mij duidelijk dat dit Zijn roeping voor mij was. Dit bijbelgedeelte uit Mattheüs 25 motiveert mij telkens weer."
In de afgelopen jaren heeft hij al in 575 gevangenissen in heel Amerika het Evangelie mogen verkondigen aan gevangenen. Maar ook elders in de wereld gaat hij naar gevangenissen om er het Evangelie te brengen. Soms neemt hij ex-gevangenen mee die ook tot geloof zijn gekomen. Zijn organisatie heet: Jesus Inside Prison Ministry.

Toen Bumphus en die andere gevangenen die al tot geloof waren gekomen, nog in de gevangenis zaten, schreven ze brieven naar kerken in de omgeving met het verzoek hen te komen opzoeken. Nooit kregen ze antwoord op hun vraag. Dat leidde bij hem ook tot de overtuiging om dan zelf maar het Evangelie te gaan brengen in de gevangenissen.
"Het is het werk van de Heere", benadrukt hij. "Met ons team houden we op regelmatige basis diensten in drie gevangenissen in Kentucky en doen ook Bijbelcorrespondentie met gevangenen. We gaan van cel tot cel, vertellen het Evangelie en hebben ook regelmatig doopdiensten. Af en toe zien we opwekkingen in gevangenissen."

Dit bericht verscheen via Charisma News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.