Depressie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 maart 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik ben heel erg bang voor de dood en voor de hel'

'De dood lijkt de enige oplossing, maar ik ben bang dat de dood de hel voor mij betekent...', aldus een vragensteller, lijdend aan angsten en een depressie, in de vragenrubriek van Refoweb.nl. 'Ik ben meer aan het overleven dan aan het leven. Ik zou zo graag bekeerd willen worden, maar ik weet niet of dat wel kan in mijn situatie.'

In zijn beantwoording verwijst ds. P. C. van Keulen naar een bekende uitspraak van Johannes: 'Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.' "Zou God jou dan haten vanwege jouw situatie nu?", vraagt de hervormde emerituspredikant uit Bodegraven. "Hij heeft Zijn Zoon gezonden uit de liefde van Zijn hart te midden van een wereld, een mensheid die Hij had kunnen haten vanwege wie al die mensen waren en zijn van zichzelf."

'Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven.' Ook dit citaat haalt Van Keulen aan. "Allen! Hoe serieus neemt God ieder mens, dus ook jou! Welk een liefde en bewogenheid van Zijn kant. Waar dan heen? Tot Hem alleen! In alles van jouw leven! Tot Hem alleen. Dat betekent niet dat we geen hulp mogen zoeken in onze tijdelijke omstandigheden. Zeker wel, God geeft mensen een zekere wijsheid om in ziekte, in zorgen en moeiten bij te kunnen staan. Juist in angsten en depressie is het goed om hulp te blijven zoeken."

Volgens de predikant is het in de situatie van de vragensteller passend om hulp te zoeken (via de huisarts) bij een professionele christelijke hulpverleningsinstantie.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

N
De 'leugenaar vanaf den beginne'(satan),probeert zijn boodschap te slijten, dat met de dood ,de verlossing van alle pijn en ellende voor de mens zal aanvangen. Zelfs sommige christenen omarmen die gedachte, maar de enigste verlosser uit de pijn en de ellende, is de Naam en het verlossend de dood overwinnend werk ,van Jezus Christus. En alles wat dat tegenspreekt is niet uit Christus ,maar ingefluistert door satan
Helemaal eens W. Krijgsman! Het op angst gebaseerde evangelie is geen evangelie. Het kan zelfs fataal zijn voor mensen die er gevoelig voor zijn.
Ik raad de hierboven genoemde reageerders minder stellig te spreken over het niet bestaan van de hel, omdat dit absoluut haaks staat op wat onze liefdevolle Heiland over de hel heeft gezegd. Met wishful thinking word je niet gered van/uit het oordeel van God. Laten deze reageerders het artikel“Piet Vergunst las een enquête over de hel: Jezus sprak vaak over de laatste ernst” (op CIP van 3 maart jl.) lezen.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.