pesten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 maart 2020 door Nienke Alblas

Kaya werd gepest omdat ze ‘te christelijk’ was: “Ik geloofde bijna niet meer in God”

Toen Kaya naar de brugklas ging was zij samen met haar beste vriendin de enige christen in de klas. Hierom werden de twee meiden gepest. Haar klasgenootjes sloten haar buiten en duwden haar zelfs wel eens tegen de muur. Kaya werd door het pesten depressief en verloor bijna haar geloof in God. Totdat ze tijdens een brugklaskamp een teken van God ervoer. 

Kaya ging naar een christelijke school. Ze had niet verwacht dat er bijna geen christelijke mensen in haar klas zouden zitten en er weinig met het geloof werd gedaan op de school. Volgens de pesters waren Kaya en haar vriendin 'te christelijk'. Tijdens het brugklaskamp werd er ‘s avonds een spel gespeeld. Kaya zat in een groepje met twee klasgenootjes en haar beste vriendin. “Mijn vriendin en ik stonden vlak naast elkaar toen we een fel, wit licht zagen. Er werd tegen ons geroepen: ‘Schrik niet, wij zijn gezonden om jullie te vertellen dat alles goed gaat komen.’ Eerst was ik een beetje bang en wist ik niet wat me was overkomen, maar daarna dacht ik; dit kan geen toeval zijn.” Kaya ging terug naar haar hut met haar vriendin. Zij hadden allebei hetzelfde ervaren, hun klasgenoten hadden niets gezien of gehoord. Samen lazen zij een stukje uit de Bijbel en baden zij tot God.

In de periode hierna ging het steeds iets beter met Kaya. Een jaar na het teken vertelde ze hierover aan andere klasgenoten. Door het wonder is Kaya anders naar het geloof gaan kijken. “Ik twijfelde eerst of God wel bestond, want wie heeft God dan gemaakt? Maar nu weet ik zeker dat Hij bestaat." Het pesten is steeds minder geworden. Kaya is na het wonder meer in de Bijbel gaan lezen, bidt regelmatig en gaat weer naar de kerk. 

Het teken op het kamp was niet de enige keer dat Kaya de stem van God hoorde. Haar tante kwam te overlijden en Kaya had het hier erg moeilijk mee. Bij de crematie stelde God haar gerust met de woorden: “Het is goed dat ze weg is.” Niemand om haar heen had wat gezegd. “Ik denk dat Hij dat tegen mij wilde zeggen zodat ik mij geen zorgen zou maken. Hij wilde mij sterker door het leven laten gaan. Ik ben super dankbaar dat ik God tot twee keer toe heb horen spreken. Door Hem vond ik de kracht om door te gaan!” 

Lees het volledige artikel

Reacties

God is goed! Prachtig getuigenis!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.