simonse
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 februari 2020 door Patrick Simons

SGP wil dat 'godslasterlijk' kunstwerk in Flevopolder naar binnen gaat

Door de harde wind van de afgelopen weken raakte het kunstwerk ‘Tong van Lucifer’ dat midden in de Flevopolder staat behoorlijk beschadigd. Daarom moet het worden gerestaureerd. De SGP grijpt volgens de Omroep Flevoland de gelegenheid direct aan om voor te stellen het kunstwerk in een museum te plaatsen.

Belangrijke reden daarvoor is het feit dat de restauratie van het kunstwerk behoorlijk veel geld gaat kosten. Er is echter nog een reden dat de christelijke politieke partij met die voorstel komt. Het kunstwerk zou namelijk godslasterlijk zijn en de duivel uitbeelden die zijn tong naar God uitsteekt. Fractievoorzitter Sjaak Simonse: “Iedere keer als ik er langs rij doet het me pijn.”

Het kunstwerk is al langere tijd onderwerp van gesprek. Het werd in 1993 voltooid door kunstenaar Ruud de Wind en is geplaatst aan de Knardijk, tussen Almere en Leystad. Vanaf de snelweg is het kunstwerk goed zichtbaar. Al eerder was er een dure reparatie nodig nadat het door koperdieven voor een groot gedeelte werd vernield. Na de stormen van afgelopen weken is het opnieuw flink beschadigd. Reparatie zal waarschijnlijk veel geld kosten. 

Lees meer bij Omroep Flevoland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.