staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2020 door Patrick Simons

Geheim rapport intern conflict SGP gelekt: "Ten diepste een strijd om de waarheid"

Er is intern veel meer aan de hand bij de SGP dan de politieke partij zelf liet weten in het persbericht van vorige maand. Dat blijkt uit een geheim rapport dat is uitgelekt en in handen is gekomen van de NRC. De krant sprak bovendien meerdere bronnen. Men meent dat het conflict helemaal niet is opgelost en dat het intern nog zeer onrustig is.

‘Niets dan waarheid’ heet het rapport dat tot nog toe geheim is gebleven. Er wordt gedetailleerd beschreven wat er mis is bij de partij. Zo gaat het over SGP’ers die vooral over elkaar praten in plaats van met elkaar en is er in het rapport ook correspondentie te vinden van partijgenoten die elkaar vermanen en daarbij ook Bijbelteksten gebruiken. Het is de tweede keer dat er naar de pers gelekt wordt en dat is voor de partij erg pijnlijk.

Vorig jaar ontstond er in de partijstichting een behoorlijk conflict dat ook de media bereikte. Een werknemer vond de werkomgeving niet langer veilig en ging met die klacht naar een vertrouwenspersoon. Er werd gesproken over intimidatie en buitenlandse ‘snoepreisjes’. Uit het onderzoek dat SGP liet instellen bleek voor dat laatste geen enkel bewijs te zijn. Er kwam een uitvoerig rapport wat eigenlijk geheim had moeten blijven, volgens de partij vanwege de privacy van betrokken personen. Dit rapport is nu echter alsnog in handen van de NRC terechtgekomen.

De onderzoekers stellen in het rapport onder meer dat geloof een belangrijke rol speelde in het escaleren van het conflict: “Orthodoxe gelovigen hanteren een sterk waarheidsbegrip. (…) Inzet voor de SGP is meer dan gewoon vrijwilligerswerk. Een conflict is ten diepste een strijd om de waarheid.”

Lees het hele artikel in het NRC.

Reacties

J
Beste mensen van de SGP......

Laat nu zien dat je de eer van God op het oog hebt en niet uit bent op gelijk hebben of gelijk krijgen. Velen, zeer velen in ons land zijn heel gelukkig met het betaan van de Staatkundig Gereformeerde Partij. Niet alleen mensen die trouw in een Reformatorische kerk zitten, maar ook mensen die daar helemaal niet aan verwant zijn,

maar vertrouwen hebben i
J
in de mensen die op het politieke toneel hun rol heel dapper meespelen.
B
Hoort zoiets op Cip? Alleen de titel al.. Riekt naar: lekker roddelen over elkaar. Niet bijbels, toch? (Idd, ik heb het niet gelezen)
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.