church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 februari 2020 door Nienke Alblas

Deze megakerk in Amerika betaalde de medische schuld van 45.000 gezinnen

Crossroads Church-voorganger Brian Tome deed afgelopen week een oproep aan de kerk om minimaal 46 miljoen dollar op te halen. Met dit geld zou de kerk de medische schulden van maarliefst 45.000 gezinnen af kunnen betalen, meldt The Relevant Magazine.

De kerk in Ohio werkte samen met RIP Medical Debt. De organisatie gaf aan dat dit de grootste aflossing is geweest ooit. RIP Medical Debt neemt de medische schulden over van mensen die hun schulden niet meer aan kunnen. De individuen waarvan de schulden zijn afgelost reageren vol dankbaarheid. Zo schreef één van hen het volgende: "Ik werd emotioneel, omdat ik al zo lang mijn best doe om al mijn aflossingen te kunnen betalen. Soms heb je geen idee hoe je je leven weer op de rit moet krijgen en lijkt dit een lange reis. Ik waardeer dit geschenk enorm. Onwijs bedankt!"

In totaal is er meer dan 43 miljoen dollar opgehaald en de teller loopt nog steeds. Meer getuigenissen van de mensen die nu schuldenvrij zijn zullen worden gedeeld met de gemeente door Tome in de kerkdienst. Het is niet de eerste keer dat een kerk het initiatief neemt om medische schulden van families in nood af te lossen. In Amerika zijn slechts beperkte gezondheidsverzekeringen verplicht gesteld. Hierdoor hebben veel mensen in het land een hoge medische schuld.

Lees het volledige artikel

Reacties

Wat een mooi nieuws! Zo iets doen ze hier niet in vergelijkbare kerken. Mensen met schulden worden aangesproken maar wel 10% te blijven afstaan met de mededeling dat God dan Zijn venster zal openen. Brian Tome heeft de weg naar dat venster gevonden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.