syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 februari 2020 door Reformatorisch Dagblad

Hoe Fatih als moslim tot geloof in Jezus kwam: "Het vloekte met alles waar de samenleving in mijn jeugd voor stond"

Fatih Hajj zag voor zijn ogen de gruwelijke slachtpartijen in Syrië. Het zorgde ervoor dat hij de islam de rug toekeerde. Hij kwam in aanraking met de Bijbel en predikt nu het Evangelie. “God werkte het verlangen in me om mensen met een moslimachtergrond, zoals ikzelf, te bereiken met het Evangelie.” Het Reformatorisch Dagblad sprak met hem.

Terwijl hij zijn vlucht vanuit Syrië aan het beramen is komt Fatih op verschillende manieren in aanraking met de Bijbel en het christendom. Hij leest een groot gedeelte van de Bijbel: “Vooral Mattheus 5 bleef bij mij haken. Ik las het steeds opnieuw, omdat het zo puur en onwerelds is. Er staat dat je je vijanden lief moet hebben, dat je degenen kunt vergeven die je onrecht hebben aangedaan. Dat vloekte met alles waar de samenleving van mijn jeugd voor stond. Ik was opgegroeid met het idee: als je iets verkeerds doet, heb je je kans verspeeld.”

Fatih blijft zich echter afvragen of het wel mogelijk is om echt zo te leven. Hij neemt zichzelf voor om echt te veranderen als hij iemand tegenkomt die dit ook echt toepast. “Nou, zo iemand ben ik tegengekomen zodra ik in 2013 het land verliet. Ik kwam hier in Zahle terecht, vlak over de grens in Libanon. Iemand verwees me naar de True Vine-gemeente waar we nu zitten, gesticht door pastor Jihad. Ik heb die gemeente bezocht en de eerste persoon die ik hier ontmoette, was broeder Nazih. Hij en pastor Jihad lieten me zien wat het was om Mattheüs 5 na te volgen. Ze worden door sommigen vervloekt, maar hebben hun vijanden lief. En dat is geen maniertje: het is echt. Je ziet die liefde aan hun ogen. Ik wist één ding: dit wilde ik ook.”

Vrijwel direct begint Fatih te evangeliseren: “God werkte het verlangen in me om mensje met een moslimachtergrond, zoals ikzelf, te bereiken met het Evangelie. Ik had ontdekt wat de liefde van God inhield en ik wilde heel graag dat anderen dat ook zouden zien.”

Lees het hele indrukwekkende getuigenis in het Reformatorisch Dagblad.  

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.