Frans Korpershoek Sela
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 februari 2020 door Nienke Alblas

Frans Korpershoek is al sinds 2011 zanger van Sela: "Ik voel me nog steeds geen geweldige zanger"

In christelijk Nederland is Frans Korpershoek bekend als de zanger van Sela, maar als je naar zijn hart kijkt zie je een ondernemende wereldverbeteraar. Als jongen kreeg hij te maken met misbruik van zijn zijn kwetsbaarheid. Hij besefte dat Jezus nooit teleur zou stellen en besloot Hem te volgen. Nu heeft hij zichzelf leren omarmen en is kwetsbaarheid zijn kracht. In een interview met OnderWeg sprak Frans over Sela en het verliezen van Kinga Ban, zijn geloofsleven en zijn kringloopwinkel De Doorsluizer.

Frans Korpershoek is sinds 2011 zanger van de band Sela. De missie van de band is om nieuwe liederen voor de kerk te schrijven. Met deze liederen hoopt de band dat het geloof van het hoofd naar het hart kan zakken. In 'Vul ons met uw liefde' zingt Frans over past alleen Gods liefde in de leegte van ons hart. Hiervoor is kwetsbaarheid een vereiste. In de wereld wordt dit niet als mannelijk gezien, maar Frans ontdekte hoe de Bijbel mannelijkheid anders presenteert dan de wereld. "Het zit hem niet in prestaties, maar juist in het tonen van je kwetsbaarheid."

Het verlies van Kinga was zwaar voor Frans, maar hij heeft nooit getwijfeld om te stoppen met Sela. De missie om met nieuwe kerkliederen mensen te helpen in hun relatie met God staat voor hem centraal. Er gaat geen repetitie voorbij waarin Kinga niet ter sprake komt. Haar naam staat bovenaan de liedjes en de herinnering aan haar aanwezigheid hangt nog altijd in de oefenruimte. Het was voor Frans Korpershoek spannend om naast een groot talent als Kinga Ban te staan. Door de jaren heen is hij meer ontspannen gaan zingen. "Ik voel me nog steeds geen geweldige zanger, maar ik weet wel dat ik een boodschap goed kan overbrengen." 

Frans Korpershoek is in 2011 getrouwd met zijn vrouw Paula. Beiden hebben een ondernemersgeest en een hart voor duurzaamheid. Daarnaast heeft het echtpaar een drietal kinderen. Door de jaren heen groeide de wens om een kindvriendelijke horecazaak te starten, maar het risico van deze business was te groot. Toen ze een kringloopeigenaar spraken over de omzet die hij draaide besloten Frans en Paula te investeren in een duurzame kringloopwinkel met een huiskamersfeer. In het centrum van Maassluis richtten zij kringloopwinkel De Doorsluizer op met als kernwoorden: 'duurzaamheid en verbinding'. Een belangrijk thema voor de onderneming, het dagelijkse leven en de zangcarrière van Frans Korpershoek.

Lees hier het volledige interview

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.