Coach shutterstock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 februari 2020 door Carianne Ros

Drie redenen waarom iedereen af en toe een coach nodig heeft!

In de sportwereld is het heel normaal en in de zakelijke wereld worden ze steeds vaker ingezet: coaches. Want een coach helpt je om richting te krijgen in je leven, om je doelen helder te stellen en om ze ook daadwerkelijk te halen. Niet onbelangrijk als je topprestaties wil leveren!

TotalBalance is een landelijk netwerk van christencoaches. Doe de gratis minitraining (met balanstest) met Carianne Ros en ontdek de drie stappen om keer op keer te leven vanuit rust!

 

Toch vinden veel mensen het lastig om een coach ‘voor zichzelf’ in te schakelen. Natuurlijk, als de baas betaalt, dan ga je wel. Maar privé naar een coach toestappen? Dan kunnen er ineens allerlei twijfels naar boven komen, zoals: ‘wat zullen anderen ervan denken?’ of ‘het kost veel tijd, geld en energie.’, of ‘ik kan dat geld beter aan goede doelen weggeven.’ Die twijfels zijn begrijpelijk, maar God heeft het niet voor niets zo bedacht dat we elkáár nodig hebben om te groeien en om tot mooie resultaten te komen, zodat we tot zijn eer kunnen leven!

 

Dus: drie redenen waarom iedereen af en toe een coach nodig heeft!

 

1.  Een goede coach helpt je om je gedachten te ordenen

Als je ergens in vastgelopen bent, kun je de neiging hebben om telkens in hetzelfde cirkeltje te blijven lopen, zonder dat je verandering ziet. Een coach maakt dit inzichtelijk voor je, waardoor je weer overzicht krijgt en betere keuzes kunt gaan maken.

Negatieve overtuigingen en destructieve gewoontes houden je tegen om echt vanuit passie te leven, maar vaak hebben we dat zelf helemaal niet door! Een goede coach zal je laten zien op welke manier je die negativiteit kunt doorbreken. En een christencoach doet dit ook echt vanuit Bijbelse principes, zodat je leert om vanuit Gods waarheid, genade en liefde te leven!

 

2.  Een goede coach inspireert je om de juiste doelen te stellen én ze te halen!

Door een coachproces heen, zul je merken dat je steeds meer richting krijgt in je leven. In het TotalBalance Coachproces, waarbij we als coaches mensen helpen om vanuit rust en balans te leven, ga je door drie fases heen.

In de eerste fase denk je na over hoe jij de persoon geworden bent die je nu bent. Oude pijn en slechte gewoontes worden – door Gods heling - doorbroken en je ontdekt ook op welke manier jij jouw ‘levenspuzzelstukken’ kunt integreren in je leven.

In de tweede fase ontdek je hoe God je geschapen heeft: hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit, wat je energie geeft en wat je energie kost, in welke omstandigheden jij het beste functioneert en wat jouw talenten en passies zijn, zodat je die kunt gaan inzetten in de derde fase. Want in de derde fase begeleidt jouw coach je om te focussen op datgene wat voor jou belangrijk is om te doen. En als je dat eenmaal weet, kun je de juiste doelen stellen!

 

3.  Een goede coach bespaart je onnodig veel tijd, geld, energie en frustraties

Ook al moet je flink investeren in het doorlopen van een goed coachproces: het is elke euro en elke minuut waard! Want de beste investering in je leven die jij kunt doen, is investeren in jezelf. Hoe lang wil je nog rondlopen met die negatieve gevoelens? Wat kost het je dat je niet vooruit komt en amper resultaten boekt, die je waarschijnlijk mét een coach aan je zijde allang behaald zou hebben? Sporters en succesvolle zakenmensen weten: een coach brengt mij véél verder, dan dat ik in mijn eentje zou bereiken.

 

Dus denk er eens over na: welke belemmeringen of negatieve overtuigingen houden jou (nog) bezig, waardoor je niet je volledige potentieel benut? Welke resultaten of doelen zou jij graag behalen? En wie kan je daar het beste bij helpen?

Een coach inschakelen doe je niet alleen voor jezelf. Ook je omgeving zal er veel profijt van hebben wanneer jij meer energie hebt, gelukkiger bent, betere keuzes maakt en vooral met meer passie leeft!

Misschien ben je bang dat het egoïstisch is om een coach in te huren, maar het is juist liefdevol wanneer jij investeert in jezelf en goed voor jezelf zorgt. Ten eerste omdat het een derde van het belangrijkste gebod is wat Jezus gaf en ten tweede, omdat je van daaruit met jouw talenten anderen weer kunt liefhebben!

 

En waarom zou je dan specifiek een christencoach inschakelen?

Als je geloof de basis is van je bestaan, dan kun je dat niet lostrekken van je leven. Voor God is élk detail van je leven belangrijk en Hij wil heel graag betrokken worden bij jouw leven. Dus niet alleen op zondag, maar ook op de werk, in je vriendenkring, als je naar de supermarkt gaat of met vakantie… Als jij ergens op vastloopt of als je burn-out op de bank zit, dan is het van belang dat we daar ook echt God in betrekken. Een coach kan je geweldig verder helpen, maar de echte diepe heling en geborgenheid die wij als mensen nodig hebben, komt van God. Zijn Woord is levensveranderend en het leren leven vanuit overgave aan Hem is het mooiste wat je jezelf en je omgeving kunt gunnen!

Dus blijf niet tobben of ronddwalen, maar schakel een goede (christen)coach in die jou zal helpen om dát leven te leiden waar je het meest gelukkig van wordt en waarin je de meeste mensen kunt dienen en liefhebben.

Zoek je een goede christencoach? Check TotalBalance!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.