martijn van helver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2020 door Redactie

Kamerlid CDA: "Je moet constant verantwoorden waarom je voor christenen opkomt"

Bij de christelijke partijen wordt al snel aan SGP en ChristenUnie gedacht. Steeds vaker wordt CDA daar niet meer genoemd. Onterecht, zo stelt Tweede Kamerlid Martijn van Helvert in gesprek met het Nederlands Dagblad. “Kiezers denken vaak dat ze voor een christelijk geluid naar ChristenUnie of SGP moeten stappen, maar wat mij betreft is dat niet zo.”

Van Helvert vertelt bijvoorbeeld dat hij in de Kamer al meerdere jaren het woord voert over christenvervolging. Dat levert volgens hem ook veel onbegrip op. “Je moet constant verantwoorden waarom je voor christenen opkomt. Dan komt mevrouw Ploumen van de PvdA aanlopen: 'We moeten toch opkomen voor álle vervolgden, ook voor de Rohingya in Myanmar?' En inderdaad: het leed dat die 750.000 moslims in dat land treft, is vreselijk. Maar laten we de 3,5 miljoen christenen in Myanmar die hetzelfde lot treft niet vergeten. Daarover hoor je mevrouw Ploumen niet.”

Het Kamerlid vertelt dat het geloof voor hem heel ontspannend werkt. “De oneerlijke kritiek op geloof is dat het met allerlei regels gepaard gaat. Maar zoveel wetten en regels als D66 gemaakt heeft, heeft de kerk in al die eeuwen nog nooit bij elkaar bedacht. Regels en beperkingen leg je jezelf op. Wees dankbaar, en kijk om je heen wat je voor je naaste kunt doen. Dat is heel bevrijdend.”

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad.

Reacties

J
Erg bemoedigend om een CDA'er zo te horen opkomen voor vervolgde christenen! Van deze houding kunnen veel christenen heel wat leren. De focus ligt te veel op onszelf en de kerk of gemeente waartoe we behoren. Maar we zijn onderdeel van de wereldwijde kerk van God! Overal ter wereld wonen onze vervolgde familieleden. We moeten Hebr. 13:3 en Gal. 6:10 veel meer in praktijk gaan brengen in christelijk Nederland. Dat geeft bovendien verdieping in ingedut en lauw geestelijk leven. Ook in ons vrij en veilig land kan geloofsvervolging komen.
Martijn van Helvert mag gerust verwijzen naar Johannes 15:18-27, waarin Jezus zegt: Ze hebben mij zonder reden gehaat. Een heel interessant gedeelte met als aanhef" DE HAAT DER WERELD". De toekomst zal ons laten zien waar we toe behoren. Van de wereld of toch niet?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.