engeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2020 door Patrick Simons

Vrouw in Verenigd Koninkrijk wilde aanslag op kerk plegen tijdens christelijke feestdag

Een vrouw uit het Verenigd Koninkrijk was van plan om een zelfmoordaanslag te plegen in Saint Paul’s Cathedral in Londen. Dat meldden afgelopen week diverse Britse media. De 36-jarige Safiyya Amira Shaikh wilde het liefst tijdens een christelijke feestdag toeslaan omdat er dan meer doden zouden vallen.

Shaikh had concrete plannen om een aanslag te plegen. Ze was al bij haar doelwit geweest en legde bovendien contacten met mensen die in staat zijn om explosieven te maken. Ze is aanhanger van Islamitische Staat (IS). De vrouw liep tegen de lamp doordat ze contact kreeg met undercoveragenten. Ze dacht dat zij moslimextremisten waren. Shaikh was dan ook behoorlijk openhartig tegen hen en vertelde wat ze van plan was en hoe ze dat zou gaan doen.

Opvallend is dat er in de Telegram-groep waarin ze met elkaar contact hadden ook werd gesproken over Nederlandse doelwitten. Onder meer de inmiddels beruchte foto van de St. Vituskerk in Hilversum werd gedeeld. Inmiddels is duidelijk geworden dat ook twee Nederlanders deel uitmaakten van de bewuste groep. Zij worden vervolgd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.