burkina faso
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 februari 2020 door Patrick Simons

Aanslag Burkina Faso was niet gericht op kerk maar op het hele dorp

In tegenstelling tot wat eerder vermeld werd, lijkt het erop dat de aanslag van afgelopen zondag in Burkina Faso niet specifiek gericht was op een kerk. Volgens Aid to the Church in Need (ACN) was de aanslag namelijk op het hele dorp Pansi gericht. Dat meldt de organisatie op haar website. Onder de 24 dodelijke slachtoffers bevinden zich dan ook niet alleen christenen.

Volgens berichten in de media was er sprake van een aanval op een protestantse kerk in Pansi. De organisatie sprak echter met lokale partners en stelt dat ze dit zeker niet kunnen bevestigen. Hoewel ze stellen dat het nieuws nog erg verwarrend is, vallen er wel steeds meer puzzelstukjes van de aanval op zijn plaats. Rond zes uur ’s morgens viel een grote groep gewapende mannen het dorp binnen. Ze omsingelden Pansi en begonnen huis voor huis te doorzoeken. Kleding en geld namen ze mee.

Vervolgens verzamelden ze de mensen en dwongen ze om in groepen van tien op de vloer te gaan liggen. Sommigen besloten echter om te vluchten. Dat is de reden dat er ‘slechts’ 24 dodelijke slachtoffers zin gevallen. Ook is bevestigd dat onder de slachtoffers een katholieke catechist is. Er is echter geen kerk bestormd. Onder de slachtoffers bevinden zich christenen, maar ook moslims en mensen die tot de traditionele religie van de regio behoren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.