voordewind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 februari 2020 door Patrick Simons

Kamerleden ontvangen 'verzetsstrijder' Hamas: "Wij zijn het wel met elkaar eens, denk ik"

Opvallend nieuws gisteren vanuit Den Haag. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deelde namelijk een foto waarop diverse Kamerleden te zien zijn die een petitie in ontvangst nemen van een Palestijnse delegatie. Daar is echter ook een man bij die banden heeft met de terroristische organisatie Hamas: Amin Abu Rashed. Ook CU-Kamerlid Joël Voordewind is op de foto te zien. Hij stelt echter niets geweten te hebben van de aanwezigheid van Rashed.

CIDI zegt de foto op Twitter en stelt erbij dit schokkend te vinden. Naast Voordewind waren onder meer Bram van Ojik namens GroenLinks en Sadet Karabulut namens SP aanwezig. Voordewind reageerde al snel op Twitter door te stellen dat hij helemaal niet wist van de aanwezigheid van Rashed. Hij legt uit dat hij juist het gesprek aan wil gaan met mensen die totaal anders denken. “De Palestijnse Autoriteit weigert een gesprek met mij, terwijl ik wel Palestijnen ontmoet in de Kamer, ook als we van mening verschillen.”

Voordewind voegt daar vervolgens aan toe: “Het mag duidelijk zijn dat ik ten stelligste afstand neem van mensen met banden met de Hamas. Ik wist ook niet van zijn aanwezigheid vandaag.”

Het lijkt er dus op dat Voordewind vooraf en wellicht zelfs ook tijdens de ontmoeting geen enkel idee had met wie hij te maken had. Dat zou goed kunnen, gezien de wijze waarop dit soort dingen geregeld worden. In de Tweede Kamer wordt namelijk in procedurevergaderingen bepaald wie er wel en niet petities aan mogen bieden. Een kleine fractie als de ChristenUnie gaat zelden naar deze vergaderingen, simpelweg omdat daar helemaal geen tijd voor is. Ze bemoeien zich in de meeste gevallen niet met deze uitnodigingen. Wel krijgen ze een lijst waarop staat wie en wat er allemaal een petitie aan komt bieden. Men selecteert vervolgens een aantal belangrijke onderwerpen om bij aanwezig te zijn.

Voor Voordewind is dat uiteraard het onderwerp Israël. Dit keer ging het over het aanbieden van een petitie door de Palestijnse gemeenschap waar Voordewind, zoals hij zelf op Twitter inmiddels toelichtte, bij wilde zijn. 

CIDI richt haar pijlen vooral op de andere twee politici die aanwezig waren bij de uitreiking van de petitie. Zo plaatsen ze een foto van een onderonsje tussen Bram van Ojik en Rashed. Van Ojik zou daarbij gezegd hebben: “Wij zijn het wel met elkaar eens, denk ik”, waarmee hij doelde op het recent naar buiten gekomen vredesplan van Donald Trump.

Nog opvallender is de aanwezigheid van Sadet Karabulut. Zij werd eerder al eens gefotografeerd terwijl ze met Rashed sprak. Destijds waste ze haar handen in onschuld en stelde ze dat ze hem helemaal niet kende. Dat is in ieder geval niet iets wat ze nu opnieuw ter haar verdediging kan stellen. Ditmaal wordt ze echter vooral heel boos. “Wat pas echt schokkend is, is dat medewerkers van CIDI totaal ongegeneerd Kamerleden in de Tweede Kamer komen fotograferen en afluisteren tijdens een officiële petitieaanbieding, om hen vervolgens te framen en te belasteren”, reageert ze op Twitter.

Rashed heeft op verschillende manieren banden met Hamas. Zo is hij betrokken bij diverse organisaties die door onder meer de Duitse en Amerikaanse veiligheidsdiensten worden gelinkt aan Hamas. Ook werd hij door Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, gehuldigd als ‘verzetsstrijder’.

Reacties

M
Gelukkig bestaat zoiets als CIDI!!

Hoe anders hadden we dit moeten weten!

Je wordt finaal door die linkse gasten om de tuin geleid. Ze liegen waar je bij staat en proberen met hun politieke zogenaamde correcte praatjes, jou ter verantwoording te roepen.J
Ik geloof en vertrouw de linkse politiek al lang niet meer, het zijn terroristen.

Alleen de FVD en PVV en SGP vertrouw ik.
O
Mjoh FVD te vertrouwen nou dan lees je geen krant of kijk je nieuws om het gekonkel te zien in die partij de afgelopen tijd. Laat staan de PVV met zijn dictoriaal bewind. De Here God roept ons op om de naaste lief te hebben toch... Of zijn Marokkanen en Turken dat niet bijv.?
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.