geld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2020 door Patrick Simons

Christelijke organisatie spendeert bijna vier miljoen dollar in strijd tegen coronavirus

Inmiddels zijn er meer dan 1600 mensen in China gestorven aan het coronavirus in slechts een paar maanden tijd. Sommige bronnen melden zelfs dat er nog veel meer doden zijn omdat de Chinese overheid bewust verkeerde cijfers zou doorgeven. Er komt in ieder geval van alle kanten hulp. Ook christelijke organisaties springen in de bres. Dat meldt Faithwire.

World Vision is daar een goed voorbeeld van. Deze Amerikaanse organisatie heeft inmiddels al miljoenen dollars uitgegeven om voorraden naar afgesloten Chinese steden te kunnen brengen. De organisatie werkt sowieso al veel in China. Zo worden er meer dan 50.000 kinderen in het land geholpen door middel van sponsoring. Een woordvoerder van de organisatie meldde tegenover de Christian Post dat van de 55.000 gesponsorde kinderen er maar liefst 39.000 in gebieden wonen waar direct gevaar bestaat om besmet te raken met het coronavirus.

De organisatie wil niet bekend maken hoeveel geld het heeft gespendeerd om te helpen bij de bestrijding van het virus en het ondersteunen van de bevolking in China. Volgens schattingen ligt dat bedrag rond de 3,7 miljoen dollar.  

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.