Doop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

20 februari 2020 door Patrick Goede

Noord-Koreaanse vrouw riskeert alles om gedoopt te worden: "Ze kon niet wachten"

Bon-Hwa vluchtte twee jaar geleden uit Noord-Korea als christen en is nu met de hulp van Open Doors gedoopt in China. Ook in China zijn doopdiensten verboden. Er moest dus een lange reis worden afgelegd naar een plek in the middle of nowhere

Een aan Open Doors verbonden pastor doopte Bon-Hwa uiteindelijk, hij vertelt: "Bon-Hwa wilde zo graag gedoopt worden dat ze niet langer kon wachten. Het was een heilig moment." De pastor opende de dienst met een kort gebed en liet haar de apostolische geloofsbelijdenis opzeggen.

"Ik moest mijzelf echt beheersen en mij concentreren op de stappen van de ceremonie. Anders was ik in huilen uitgebarsten. Het was zo'n mooi moment en zo'n groot voorrecht om een Noord-Koreaanse te mogen dopen onder deze omstandigheden", vervolgt de Open Doors-voorganger. 

Noord-Korea is het land waar christen zijn het meeste kost. Het land staat al 18 jaar op nummer 1 op de Ranglijst Christenvervolging. Volgens Open Doors werden er wereldwijd afgelopen jaar elke dag 8 christenen vermoord vanwege hun geloof. Nog eens 23 christenen worden per dag verkracht of seksueel misbruikt vanwege hun geloof. 

Reacties

J
Zo'n geweldig getuigenis houdt ons, westerse christenen, een grote spiegel voor!Glorie aan God!
Veelbetekenend dat in een land waar het geloof ondanks verdrukking leeft, de apostolische geloofsbelijdenis uitgesproken wordt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.