terrorisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2020 door Patrick Simons

Wederom aanval moslimterroristen op kerk Burkina Faso: 24 doden

Wederom vond er afgelopen zondag een bloedige aanslag plaats op een kerk in Burkina Faso. Waar we gisteren nog meldden dat er vorige week in het land zeven christenen om het leven kwamen, kwamen er afgelopen zondag bij een aanval op een kerk 24 mensen om.

Dat melden de autoriteiten. Naast de doden vielen er ook nog eens achttien gewonden. Het gaat om een aanval op een protestantse kerk in Pansi, een dorpje in het noorden van het land. Terwijl de kerkdienst bezig was, vielen gewapende terroristen het dorp binnen en richtten ze een bloedbad aan onder vreedzame burgers.

Voor zover het nog mogelijk was, lijkt het geweld tegen christenen in Burkina Faso nog meer te intensiveren. Radicale moslims zaaien in het land dood en verderf. Iedere week opnieuw zijn er weer aanslagen en worden christenen aangevallen, ontvoerd, verkracht en vermoord. Burkina Faso was afgelopen jaar de hoogste stijger op de Ranglijst Christenvervolging. Het lijkt er nu al op dat het land volgend jaar nog veel hoger zal eindigen dan de 28e plaats, waar het land nu staat. Men lijkt niet in staat de moslimterroristen tegen te houden.

Lees ook: Open Doors luidt noodklok over situatie christenen in Burkina Faso.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.