opheusden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2020 door Patrick Simons

Refo's Neder-Betuwe hebben geen interesse in verenigingsleven

Opvallend nieuws uit de gemeente Neder-Betuwe. Volgens de Jongerenraad is er sprake van een opmerkelijke kloof tussen reformatorische inwoners en de diverse verenigingen en clubs die in de gemeente beschikbaar zijn. Het blijkt lastig te zijn om leden te werven binnen de reformatorische gezindte. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Naar aanleiding van klachten over het aanbod aan activiteiten onderzocht de jongerenraad hoe het gesteld is met het verenigingsleven en hoe jongeren daar gebruik van maken. Er werden thema-avonden georganiseerd waarbij alle clubs en verenigingen werden uitgenodigd. Ook kerkenraden van diverse kerken werden uitgenodigd. Alleen de protestantse gemeente van Echteld reageerde daarop, de anderen lieten niets van zich horen.

Richard Verwoert, voorzitter van de jongerenraad, is zelf ook reformatorisch. “Ik heb wel niet-reformatorische vrienden, maar in het grotere geheel van de gemeente zie ik toch vaak dat er twee werelden zijn. Ik kan me ook voorstellen dat ouders liever niet hebben dat hun zoon of dochter ergens naartoe gaat waar ze bijvoorbeeld muziek draaien die zij afkeuren.”

Wethouder Herma van Dijkhuizen bevestigt de uitkomst van het onderzoek: “De grote reformatorische groep in de gemeente, ongeveer de helft van de inwoners, is inderdaad wat lastig in beweging te krijgen voor het verenigingsleven."

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.