Martina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 februari 2020 door Patrick Goede

Abigail Martina schopte het ver in The Voice of Holland: "De kerk is niet een gebouw"

Abigail Martina vertolkt in 2014 Whitney Houston in The Voice of Holland. Ze schopt het uiteindelijk tot aan de liveshows. Het nummer dat ze daar zingt, 'The Greatest Love of All’, heeft voor haar een diepere betekenis: "Je kan die songtekst invullen zoals je zelf wilt maar voor mij persoonlijk gaat het over de liefde van God."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De talentenjacht geeft Abigails zangcarrière een boost. Maar in die tijd gebeurt er ook iets ernstigs in haar leven. Haar neef, die tijdens de blind auditions van het programma nog als supporter van Abigail aanwezig is, overlijdt na een kort ziekbed. Hij is dan nog maar net 30. De zangeres vertelt: "Dat was voor mij een enorme wake-up call. Het was mijn lievelingsneef, ik noemde hem ook wel mijn broer. We waren twee handen op één buik. Hij was heel ambitieus, net als ik. We konden heel goed met elkaar sparren. Ik zag daardoor wel in dat het leven heel kort is en dat je niet weet hoelang je krijgt. Vanaf toen dacht ik bij mezelf: Abigail, doe wat je moet doen, inspireer mensen en haal alles uit je gaven en talenten."

Soul Sessions
Abigail verzorgt haar eigen shows: Abi’s soul sessions. Er is eten, muziek en meer. Abigail: "Halverwege mijn show vertel ik ook iets persoonlijks. Dan laat ik echt Abigail zien. Ik heb het over mijn achtergrond, dat ik God dien en dat ik geloof in de liefde. Ik creëer dan een moment waarin mensen hun dankbaarheid mogen uiten en ook gebedsverzoeken kunnen indienen met behulp van gebedskaartjes."

Geen gebouw
Ze heeft echt een missie met deze optredens. De zangeres vervolgt: "Ik ben met Abi’s soul sessions gestart omdat de drempel naar de kerk heel groot is voor mensen. Ze hebben misschien het idee dat ze perfect moeten zijn om naar de kerk te kunnen komen. Maar wij zijn zelf de kerk. De kerk is niet een gebouw. Of dat nu in een club is of op straat, we kunnen God overal presenteren."

Talent
Martina vertelt verder dat ze altijd Gods bescherming over haar leven heeft ervaren. "Dat is mijn getuigenis, ik heb altijd Gods bescherming over mijn leven gehad. Ik heb eigenlijk geen heftige dingen meegemaakt. Ik geloof dat God iedereen gaven en talenten heeft gegeven, ik hoop dat mijn generatie echt op zoek zal gaan naar hun gaven en talenten. Want datgene wat jou persoonlijk makkelijk afgaat en anderen niet direct, dat is jouw gave. Voor mij is dat mensen bemoedigen, dat gaat mij heel makkelijk af en dat zie ik als mijn gave. Dat verpak ik dan vaak in mijn talent door erover te zingen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.