Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. H. I. Methorst aanvaardt beroep hervormd Apeldoorn

De Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. H. I. Methorst heeft het beroep aanvaard en gaat zijn gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel verlaten. In de Gelderse plaats zoekt men een dominee omdat ds. B. Jongeneel vorig jaar naar Lunteren vertrok.

Methorst bedankt voor een beroep uit Amstelveen-Buitenveldert. Daar is de kerkenraad op zoek naar een nieuwe predikant omdat ds. A. Baas vorig jaar aan de slag ging in Bodegraven.

Ook ds. C. W. Hoek (Bunschoten-Spakenburg) bereidt zich voor op een verhuizing. Hij heeft een beroep uit Ouddorp-Stellendam aanvaard. De gereformeerde kerk (PKN) was vacant omdat ds. W. J. van de Griend vorig jaar Yerseke verhuisde. Ds. M. J. L. de Waal aanvaardde een beroep (50%) van de protestantse gemeente te Weesp-Driemond.

De hervormde gemeente in Nunspeet (wijk Hulshorst) ziet G. de Kok graag komen. De kandidaat kan de naar Barneveld vertrokken ds. J. van Rumpt vervangen. Ook A. Vonk Noordegraaf kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat denkt na over een beroep van de hervormde gemeente in Randwijk.

Ds. W. J. Dekker denkt denkt de komende weken na over een mogelijk vertrekt uit Amersfoort. De hervormde predikant heeft een beroep uit Sliedrecht (wijk 4) ontvangen. Deze gemeente is sinds vorig jaar vacant in verband met het emeritaat van ds. H. J. van der Veen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.