vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2020 door Patrick Simons

Finse voorganger verhoord over pamflet homoseksualiteit: "Als dit niet geleerd mag worden zal godsdienstvrijheid verdwijnen"

In Finland is voorganger Johana Pohjola van de evangelisch-lutherse kerk vorige week urenlang door de politie ondervraagd. Aanleiding  is de uitgave van een pamflet over homoseksualiteit waar hij bij betrokken was. Eerder werd voormalig minister Paivi Rasanen hier al over ondervraagd. Zij is de auteur van het pamflet.

Het gaat over een pamflet uit 2004 dat de titel ‘Man en vrouw schiep Hij hen’ draagt. Pohjola was destijds de uitgever van het boekje. De Finse politie doet uitgebreid onderzoek naar de publicatie hiervan en daarom werd de voorganger vorige week volgens Evangelical Focus uitgebreid gehoord. De verhoring duurde volgens het medium in totaal maar liefst vijf uur. Pohjola reageert op de website van zijn bisdom zelf op de ondervraging. “De homoseksuele levensstijl gaat in tegen Gods scheppingsorde en is een overtreding van Zijn wil. Als dit niet in het openbaar geleerd mag worden, zal de boodschap van zonde en genade geen fundament meer hebben en de godsdienstvrijheid zal verdwijnen”, laat hij aan duidelijkheid niets te wensen over.

Verder schrijft de voorganger dat hij in het verhoor heeft aangegeven dat hij inderdaad verantwoordelijk is voor de publicatie van het boek. “Maar ik heb ontkend dat ik verantwoordelijk ben voor het veroorzaken van etnische onrust, wat een misdrijf is. Volgens mij is de tekst van Rasanen niet lasterlijk of beledigend richting homoseksuelen.”

Reacties

P
Zorgwekkend, dat je niet mee de normen en waarden van God mag verspreiden. Dat mensen er niet mee eens zijn is prima. Dat we respectvol van mening kunnen verschillen is ook prima. Maar het niet meer mogen noemen. Benieuwd hoeveel jaar het duurt voordat in NL dit verboden gaat worden.
Nogmaals: een gedachte, een mening, een overtuiging zijn in het "nieuwe Westen" niet meer vrijblijvend. Het moét passen in het nieuwe denkkader, anders........
Helaas is dit verhaal een teken van de eindtijd waarin verdrukking zal toenemen. Hopelijk gaan christenen inzien dat de duivel een strategie volgt om Gods heilzame scheppingsorde te ontkennen en te verdoezelen.

Het positieve is dat Johanna bij het verhoor goed kan uitleggen WAAROM God vanuit Zijn liefde voor mensen de homoseksuele praxis afwijst. Men kan er immers van verlost worden door de kracht van Gods Heilige Geest.

Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.