Kees van der Staaij in debat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Van der Staaij botst met D66 en SP over vredesplan Trump

De Amerikaanse president Trump heeft samen met de Israëlische premier Netanyahu een vredesplan gepresenteerd voor Israëli's en Palestijnen dat toch uitgaat van twee staten. Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Sadet Karabulut (SP) stelden kritische vragen aan SGP-leider Kees van der Staaij vanwege zijn positieve reactie op het vredesplan. Zij beweren dat de christenpoliticus te weinig oog heeft voor Palestijnse christenen.

Het plan moet uiteindelijk leiden tot twee staten naast elkaar, Israël en Palestina. Maar waar Palestina precies komt te liggen, is onduidelijk. Daar moet over onderhandeld worden, vindt Trump. Zijn regering ziet in heel Jeruzalem "de ongedeelde Israëlische hoofdstad" en ziet in door kolonisten ingenomen Palestijns gebied ook Israëlisch grondgebied. Overigens zijn niet alle christenen positief over Trumps vredesplan, er zijn ook christelijke leiders die hun bezorgdheid hebben uitgesproken.

Reacties

H
Kees van der Staaij reageert met wijze woorden op de hypocriete opmerkingen van Sjoerdsma en Karabulut die zich voor doen als de beschermers van christelijke vrijheden. Een ieder die de politieke opstelling van SP en D’66 inzake christelijke vrijheden in eigen land volgt zal tot de conclusie komen dat de vlag de lading niet dekt!
N
Heeft iemand de verontwaardiging van SP en D66 gehoord over het afslachten van christenen?

https://nl.gatestoneinstitute.org/14198/vernietiging-christelijke-leven
J
Karabulut noemt christenen extremisten ,dat zegt alleen maar dat zij een racist en een facist is die christenen haat.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.