kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 februari 2020 door Patrick Simons

Gereformeerde Gemeente Hoogvliet sluit in november definitief de deuren

Opnieuw wordt er een kerk in Nederland opgeheven omdat deze te klein is geworden. Opvallend is dat het dit keer gaat om een Gereformeerde Gemeente, dat niet vaak voorkomt. De GerGem in Hoogvliet zal in het najaar definitief verdwijnen.

De kerk zal eind oktober de laatste dienst houden, waarna ze ophouden te bestaan. Reden voor het opheffen van de GerGem in Hoogvliet is het feit dat het aantal leden minder dan zestig is. Hierdoor lukt het de kerk ook niet meer om de ambten te vervullen. Deze week werd tijdens een vergadering gestemd over het besluit van de kerkenraad op te stoppen. Een meerderheid was het daarmee eens.

De Saambinder publiceerde donderdag een verslag van de classisvergadering Rotterdam, waaruit blijkt dat dit besluit genomen is. De overgebleven leden gaan zich aansluiten bij de Gereformeerde Gemeente in Spijkenisse, met 120 leden ook een relatief kleine gemeente. Zending Marten Visser betoogde recent juist dat we in Nederland moeten leren om een kleine kerk te zijn. Lees hier zijn betoog.

Foto: GerGeminfo.nl

Reacties

T
Sluiten van een kerk, daar word je toch stil van. In Zweden werden vorig jaar alleen al honderd kerken gesloten. West europa lijdt onder de ontkerkelijking. De secularisatie maakt dat men zich niet meer realiseerd wat een rijk en hoopvol perspectief er is in Jezus Messias.
O
Nou Mozaïek kerk kom maar op ...
H
"...De secularisatie maakt dat men zich niet meer realiseerd wat een rijk en hoopvol perspectief er is in Jezus Messias..." Ja of het ontbreken van de kennis over dit perspectief (wordt tekort reclame voor gemaakt) leidt tot secularisatie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.