rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 februari 2020 door Patrick Simons

Amerikaanse evangelist voor tweede keer naar de rechter nadat hij moet stoppen met evangeliseren

In de Amerikaanse staat North Carolina heeft evangelist Rodney Keister besloten om de stad Greensborro aan te klagen. Hij meent dat hij wordt gehinderd in zijn vrijheid om te praten over zijn geloof omdat hij een park werd uitgezet toen hij evangeliseerde.

De klacht werd vorige week bij de federale rechtbank ingediend. Keister is de oprichter van Evangelism Mission, een organisatie die zich richt op het delen van het christelijk geloof in openbare ruimtes door heel Amerika. Dat was ook de reden dat hij samen met zijn dochter in het Lebauer Park in Greensborro evangeliseerde in september. Hij zong aanbiddingsliedjes en deelde christelijke flyers uit. Ze werden aangesproken door een parkmedewerkster die vroeg of ze de benodigde vergunning hiervoor hadden. Die hadden ze niet, waarna ze het park werden uitgezet. Er werd tegen ze verteld dat het een particulier beheerd park was en dat ze de regels overtraden. Keister belde daarop direct de politie maar die koos de kant van het park.

In de regels van het park valt onder andere te lezen dat het verboden is om flyers of ander soort marketingmateriaal uit te delen. Ook verbiedt men ‘verstoring van de openbare orde’ en ‘enig ander negatief gedrag’. Keister mag niet meer in het park evangeliseren en moet de flyers en het materiaal dat hij uitdeelt eerst door de eigenaar laten beoordelen, voordat hij het uit mag delen. Hij en zijn advocaat menen dat de regels van het park tegen de Amerikaanse grondwet ingaan en hebben daarom een zaak aangespannen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de evangelist een rechtszaak aanspant. Eerder klaagde hij de Universiteit van Alabama aan. De campuspolitie had hem verwijderd toen hij zonder benodigde vergunning op de campus predikte. Die rechtszaak verloor Keister.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!