Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 februari 2020 door LCJ

ABC van het geloof uitgebreid met zes nieuwe kernwoorden

Godsbeeld is één van de zes nieuwe kernwoorden op www.abcvanhetgeloof.nl. Behalve dit kernwoord is ABC van het geloof uitgebreid met de kernwoorden Liefde, Vrede, Niet begeren, Gods dag eren en Hoop. Ook voor kinderen (www.abcvoorkinderen.nl) zijn drie nieuwe kernwoorden toegevoegd, namelijk Liefde, Vrede en Beeld van God.

Het project ABC van het geloof werd in het voorjaar van 2016 gelanceerd met 9 kernwoorden en bestaat inmiddels uit 40 kernwoorden. Op ABC voor kinderen staan momenteel 36 verschillende kernwoorden. De doelstelling van het ABC-project is om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijke geloof en gereformeerde belijden aan kinderen en jongeren door te geven.

Op catechisatie en clubs, maar ook op scholen en in gezinnen, wordt gebruikgemaakt van de kernwoorden van ABC van het geloof en ABC voor kinderen. Al de materialen zijn online te vinden en eenvoudig en gratis te gebruiken.

De volgende sprekers hebben deze keer meegewerkt aan de filmpjes voor jongeren: Jan-Willem Baars, Mirjam Groenenboom, ds. M. Messemaker en ds. A. A. F. van de Weg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen