John Rhys-Davies
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Lord of the Rings-acteur: "Christendom maakte van de wereld een betere plaats dan ooit"

We zouden het christendom dankbaar moeten zijn voor de positieve impact die dit geloof op de hele wereld heeft. Dit stelt acteur John Rhys-Davies tijdens de Movieguide Awards, een jaarlijkse prijsuitreiking voor christelijk en gezinsvriendelijk entertainment die elk jaar in Hollywood wordt gehouden.

"Ik zie mezelf als een rationalist en scepticus en merk dat ik christenen en hun geloof voortdurend verdedig", vertelt de acteur. "We lijken te zijn vergeten dat de christelijke beschaving van de wereld een betere plek heeft gemaakt dan ooit tevoren." Hij vertelde dat het christendom bijvoorbeeld heeft bijgedragen aan de afschaffing van de slavernij.

"Alle belangrijke dingen die we koesteren, zoals de vrijheid van meningsuiting, het recht van het individuele geweten. Deze waarden werden ontwikkeld in de tijd het Romeinse christendom (eerste en tweede eeuw), toen christenen opstonden: 'Ik heb het recht om te geloven wat ik geloof en niet wat de keizer mij vertelt.' Vandaaruit is het hele idee van democratie en gelijkheid verder ontwikkeld."

In de docudrama I Am Patrick: The Patron Saint of Ireland neemt Rhys-Davies de rol van de Ierse patroonheilige Patrick op zich. Patrick was een Romeins-Britse missionaris, bisschop en is heilig verklaard. Hij ging naar de meest afgelegen plekken waar nog nooit een prediker gezien was het christendom te brengen. De aankomende film heeft als doel om het waargebeurde verhaal van de heilige te vertellen.

Rhys-Davies speelde ook een rol in bekende film The Lord of the Rings.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.