Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 februari 2020 door Jeffrey Schipper

'Omdat het geloof belangrijk was voor mijn ouders ben ik weer nieuwsgierig naar het geloof'

'Helaas zijn mijn ouders al op jonge leeftijd overleden. Toen ik twaalf jaar was zijn mijn zus en ik daarom bij onze oom en tante gaan wonen. Onze oom en tante waren (en zijn) niet gelovig, waardoor mijn zus en ik ook ons geloof zijn ‘kwijtgeraakt’. Nu ik volwassen ben, merk ik dat ik weer nieuwsgierig ben naar geloof. Vooral ook omdat ik weet dat het geloof belangrijk was voor mijn ouders', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Evangelist Jan van Dooijeweert geeft advies.

"Wat geweldig trouwens dat jij en je zusje bij jullie oom en tante konden gaan wonen", antwoordt Van Dooijeweert. "Een huis en familie die bekend was en waar jullie met je verdriet terecht konden toen jullie ouders overleden. Ook zij hadden verdriet en pijn. Heel aangrijpend! Jammer is natuurlijk wel dat je zus en jij zelf het geloof zijn 'kwijtgeraakt'. Je oom en tante wisten waarschijnlijk niet veel over het geloof van jullie ouders. Je kunt alleen maar dankbaar zijn dat ze zo goed voor jullie beiden gezorgd hebben."

De vragensteller vond de trouwkaart van zijn/haar ouders en ontdekte daarbij een briefje met de tekst: 'Wij hebben lief, omdat God ons eerst heeft liefgehad'. "Dat is de kern van ons geloof", maakt Van Dooijeweert, verwijzend naar 1 Johannes 4:10 en 1 Johannes 4:19 duidelijk. "Lees dit eens heel rustig en aandachtig door en overdenk dit. Dit kregen je ouders van de Heere God als trouwtekst mee het leven in. Heb je er al aan gedacht dat er niets toevallig gebeurt? Het is de Heere God Zelf die dit allemaal in je leven brengt.

'God heeft ons lief'. Wat een wonder! Die heilige God heeft ons, kleine mensjes, lief. Zo lief dat Hij Zijn Zoon (Jezus) gegeven heeft tot een verzoening voor onze zonden. Dit heeft bij hen liefde tot God opgeroepen en aangewakkerd. De liefde van God heeft hun harten vervuld. Dat heeft hen ook doen opzien tot God. Dat zal ook hun troost geweest zijn in de grote zorgen van hun leven. En het zal hun troost geweest zijn om te kunnen sterven en jullie achter te laten onder Zijn hoede."

De evangelist raadt de vragensteller staan om de gelijkenis van de verloren zoon te lezen in Lukas 15:11-32. "De Heere Jezus wil ons immers met deze gelijkenis een indruk geven van de grootheid van de liefde van God de Vader. Verder is lezen in de Psalmen heel mooi. Lofliederen, gebeden, getuigenissen, verwonderingen. Maar begin ook eens aan een heel Evangelie. Het zou nu wel mooi zijn om te kiezen voor Lukas. Lees om te weten Wie Jezus nou precies is", aldus Van Dooijeweert.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.