Benjamin Philip
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 februari 2020 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Benjamin Philip merkt dat God het Joodse volk niet heeft verlaten

“Het lijden van het Joodse volk gaat altijd vooraf aan iets groters. Het laat zien dat God nog steeds met het Joodse volk een verbond heeft. We zien dat God ons niet verlaten heeft”, vertelt Benjamin Philip in gesprek met Groot Nieuws Radio.

De verhalen van zijn vader, die meerdere kampen heeft overleefd, zijn bepalend geweest voor zijn jeugd. Zijn overlevingsverhalen gaven hem de kracht om met Jodenhaat om te gaan. Dagelijks werd Rotterdammer Benjamin Philip gepest en gediscrimineerd omdat hij Joods is. Uiteindelijk verhuisde hij naar Israël, waar hij een gaarkeuken startte voor slachtoffers van terreur en geweld.

Klik hier om het volledig gesprek terug te luisteren. Lees ook: Nederlandse Jood: "Er gaat een Messias komen".

Reacties

A
God verlaat niemand, de Israëlieten niet, en ook de Palestijnen en andere bevolkingsgroepen niet, niemand niet. Het is de mens die God verlaat...niet God de mens. En de Messias is 2000 jaar geleden al teruggekomen, Hij zei dat Hij spoedig zou komen, en spoedig is spoedig...En verder is discriminatie uit de boze, daar moet hard tegen opgetreden worden...
Anne Salomons met ster, zegt gewoon en dat geloofd zij ook, dat Jezus wederkomst al 2000 jaar geleden plaatsvond. Zij struikelt over het woord 'spoedig. Dat impliceert, dat we nu in het 1000 jaar vrederijk leven. Conclusie, allemaal dwaalleer.

Hij komt zeker nog terug voor de gelovigen en zijn volk Israël. Zij die Hem doorstoken hebben (Op.1:7).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.