James Jacob Prasch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2020 door Moriël Ministries

'Eindtijd-specialist' James Jacob Prasch voor de tweede keer naar Nederland

Van 28 februari t/m 1 maart komt de (deels) Joodse midrasj Bijbelleraar James Jacob Prasch voor de tweede keer naar Nederland om te spreken tijdens een eindtijdconferentie in het Muziekhuis Utrecht, aan de Loevenhoutsedijk 301.

James Jacob Prasch is de oprichter en het hoofd van Moriel Ministries. Hij werd geboren in de buurt van New York City in de VS, waar hij christen werd toen hij in februari 1972 wetenschap studeerde aan de universiteit, na het proberen te weerleggen van de Bijbel met wetenschap, geschiedenis en archeologie. Hij vond echter zoveel bewijsmateriaal ter ondersteuning van de beweringen van Jezus en de Bijbel dat er meer geloof nodig was om het te verwerpen dan om het te geloven.

De achtergrond van Jacob’s familie is een combinatie van het Rooms-Katholieke en Joodse geloof. In zijn jeugd werd hij gedwongen om een katholieke school te bezoeken, maar hij woonde ook in een Joods gemeenschapscentrum. De vrouw van Jacob, Pavia, die ook een wetenschappelijke achtergrond heeft, is een in Roemenië geboren Israëlisch-Joodse gelovige, dochter van overlevenden van de holocaust. Pavia was een atheïst en Jacob was een agnost. Na dat zij tot levend geloof in Jezus Christus waren gekomen, schakelden ze beiden over van studie op wetenschappelijk gebied naar het terrein van de theologie, zowel in Israël als in Groot-Brittannië. Ze hebben twee kinderen die allebei in Galilea zijn geboren.

Jacob is auteur van diverse boeken waaronder “Harpazo”, “Shadows of the beast”, “The dilemma of Laodicea”, “Grain for the famine” en “Israël, the church and the Jews”. Deze zomer komt zijn nieuwe boek uit. Zo goed als al zijn onderwijs is gratis te vinden op YouTube. Jacob is vooral bekend om zijn kundige Joodse midrasj hermeneutiek en kennis van typologie. Daarnaast wordt hij gezien als een expert op het gebied van eschatologie, de bestudering van de “laatste dagen”.

De thema’s tijdens de conferentie zijn: Hooglied en de wederkomst van Christus (vrijdag), Het moment van de opname (zaterdagochtend), Wee de herders (zaterdagmiddag) en Sterren die schijnen (zondagmorgen). De conferentie wordt zondagmiddag afgesloten met een zogenoemde “Q & A”, een sessie waarin Jacob antwoord geeft op door het publiek gestelde vragen.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.