Gomarus College Drachten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Gomarus College Drachten start actie voor aidsproject in Zuid-Afrika

Vorige week was de kick-off van de Maak Meer Marathon, waar alle klassen van het Gomarus College in Drachten aan meedoen. De komende weken komen meer dan 300 leerlingen in actie voor de Zuid-Afrikaanse aids-organisatie Khothatsong. De school organiseert deze actie samen met mission-organisatie Verre Naasten. Met zelfbedachte acties hopen de leerlingen geld in te zamelen voor Zuid-Afrika. Op vrijdag 20 maart wordt de actie feestelijk afgesloten.

Aids in Zuid-Afrika
De aids-organisatie Khothatsong verzorgt zo’n 100 aidspatiënten en hun families in de Zuid-Afrikaanse township Soshanguve, bij Pretoria. Dagelijks gaan de thuiszorgmedewerkers op pad om de patiënten thuis te verzorgen en te bemoedigen. Daarnaast probeert Khothatsong met het organiseren van jeugdkampen te werken aan voorlichting en preventie rond hiv/aids. De Nederlandse mission-organisatie Verre Naasten ondersteunt, namens kerken in Noord-Nederland, het belangrijke werk van Khothatsong. Het concreet delen van Jezus’ liefde met de naaste staat daarbij centraal.

Maak Meer Marathon
Vandaag startten de leerlingen van het Gomarus College in Drachten met hun Maak Meer Marathon: de komende weken proberen ze met zelfbedachte acties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Tijdens de kick-off werden de leerlingen door een verpleegkundige bijgepraat over hiv/aids en vertelde een ooggetuige over zijn ontmoeting met de hulpverleners van Khothatsong. Vervolgens hebben de leerlingen een persoonlijke actiepagina aangemaakt op de website www.mijnmission.nl van Verre Naasten. Met verschillende creatieve acties hopen de docenten en leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Zuid-Afrikaanse aidsproject. Er kwamen al verschillende creatieve ideeën voorbij, zoals het fietsen van een 11-stedentocht, jezelf 24-uur opsluiten in een kamer en cup cakes bakken. Als deze scholenactie slaagt, zullen ook een aantal leerlingen het project in Zuid-Afrika bezoeken, om daar met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld terechtgekomen is. Op vrijdag 20 maart wordt de Maak Meer Marathon afgesloten met een feestelijke actiedag op school.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!