Jake Presley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2020 door Patrick Goede

Brand leidt tot verschrikkelijk gezinsdrama: man verliest vrouw en zes kinderen

Een verschrikkelijk drama heeft zich afgespeeld bij een brand in een woonhuis in Mississippi. Jake Presley verloor zijn vrouw en al zijn zes kinderen. Zelf overleefde hij de brand. De vader probeerde volgens omstanders de kinderen nog uit het huis te krijgen. Het leverde hem tweedegraads brandwonden en een fikse wond aan zijn arm op.

"Ze zeggen dat je God niet ter discussie mag stellen maar hoe kan zoiets je overkomen zonder dat je vraagt waarom?", zegt Lynn Lee, een vriendin van de familie, die net als het gezin lid is van de plaatselijke baptistengemeente. 

"De woorden die steeds in mij opkomen gaan over vertrouwen op de Heer met heel mijn hart en niet leunen op eigen inzichten", reageert Josh Horner, de pastor van de baptistengemeente. "God is onze troost. Ook in tijden van nood is Hij aanwezig. Jezus is onze hoop."

De lichamen van Jakes vrouw Britanny (33) en hun kinderen van 15, 13, 12, 6, 4 en 1 werden door de brandweer in het huis gevonden. Een buurvrouw van Jake vroeg zich af of de anti-inbraakspijlen die voor de ramen zaten hebben bijgedragen aan het niet kunnen ontsnappen van de familie.  

Jake Presley ligt nog altijd in het ziekenhuis vanwege zijn brandwonden. Hij zal zijn medische zorg en zeven begrafenissen zelf moeten bekostigen. Het gezin had geen spaartegoeden. Daarnaast is hij al zijn bezittingen kwijtgeraakt. Gelukkig is er een crowdfundactie opgezet om $100.000 dollar op te halen voor Jake. De opbrengst daarvan is inmiddels bijna $75.000.

Krijg volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

O
Tja echt onbegrijpelijk. Doet me aan Job denken. Vreselijk dit. Deze man heeft heel veel gebed en steun nodig.
Leid mij niet in beproeving......, bidden we dat niet regelmatig? Job leert ons, dat de "vreze des Heren" geen garantie is tegen rampen....... Elke dag tijdens mijn gebed ben ik mij daarvan bewust en moet ik voor de dagi om bescherming bidden voor mijn hele familie, zoals ook Job deed. Tot nu gaan mijn beschermengelen nog steeds met mij mee, Bescherming is geen automatisme, zelfs voor iemand als Job.
A
Te heftig......geen woorden voor.

Toch ben ik benieuwd naar de man zijn verhaal in de toekomst, hoe hij hier doorheen gekomen is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.