India politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2020 door Patrick Goede

Extremistische hindoes mishandelen christelijke kinderen tijdens kerkdienst

Hindoe-extremisten hebben christelijke kinderen mishandeld tijdens een kerkdienst in Zuid-India. Ook bedreigden de hindoe-extremisten de christenen met het in brand steken van hun huizen en werden er valse beschuldigingen gedaan aan het adres van de gemeenteleden bij de politie.

Mary Bellary leidde de kerkdienst samen met haar man en vertelt: "Ze namen allerlei foto's van onze kinderen en ik vroeg hen om dat niet te doen en de gebeden niet te verstoren." De mannen bleven echter doorgaan en maakten opmerkingen als: "Kijk, ze hebben zich verzameld en proberen mensen te bekeren."

Meer christenen zeggen vervolgens iets over de groep van twaalf kinderen die belaagd werd. "Mijn man en oom probeerden de vrouwen en kinderen te beschermen maar de groep was fysiek gezien sterker en zeer agressief. Mijn 15-jarige zoon werd in zijn buik geslagen en andere kinderen werden tegen de grond getrapt en vervolgens van achteren aangevallen", zegt Mary.

De agressieve mannen dreigden vervolgens met het in brand steken van de huizen van de christenen als ze die dag een voet buiten de deur durven zetten. De hindoe-extremisten deden bij het politiebureau hun beklag over de christenen, ze zouden mensen hebben aangevallen tijdens hun eigen gebed. De christelijke leiders werden gevangengenomen en op borgtocht vrijgelaten. Na een lange discussie kwamen de agenten tot de conclusie dat de hindoes de christenen hadden aangevallen. Het compromis dat volgde onder druk van de extremistische hindoes was dat beide partijen vrijuit mochten gaan, dat meldt de Christian Post.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.