noodkreet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 februari 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik luister geen preek meer na, ik sla het gebed over en kies voor de zonde'

'Ik voel de lust tot Bijbel lezen en de lust tot gebed tussen mijn vingers doorglippen. Ooit dacht ik Hem te omarmen, nu duw ik Hem weg. Waarom? Omdat ik sceptisch sta ten opzichte van het geloof, omdat ik zo'n hard hart heb, o, mijn zwarte, zwarte hart. Een afschuwelijke vrouw ben ik', aldus een vragensteller die deze noodkreet deelt in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. J. Bos geeft advies.

"Een noodkreet. Ik ben geboren en getogen Urker, die ook nog een tijdje op de Noordzee gevist heb. U begrijpt, dat ik bij een noodkreet direct aan een drenkeling moet denken. Immers gebeurde er recent de zoveelste ramp met een Urker kotter. Wij hebben vrienden die op zee een enige zoon verloren. U bent dus een drenkeling die niet anders meer kan dan roepen om hulp. Maar vreemd genoeg zegt u dat u nou juist dat niet doet.

Misschien, maar dat kunt u beter dan ik beoordelen, valt dat verdrinken voor u nog wel wat mee. Want ik verzeker u, dat een echte drenkeling schreeuwt om hulp. Misschien, maar ik weet dat niet, laat u iets toe in uw hart waardoor u de Heilige Geest bedroeft, Efeze 4:30. Scepticisme, als het gaat om Gods gaven, is zonde. Ongeïnteresseerdheid met betrekking tot het Woord van God is geen blijk van gezond geestelijk leven."

De christelijke gereformeerde predikant verwijst in zijn reactie naar Psalm 8, 'wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt, en de mensenzoon, dat U naar hem omziet?' "Daar klinkt toch verrassing in door, nietwaar? Opeens ziet die mens niet meer naar binnen in zijn zwarte hart. (...) Ik bid dat de HEERE u wil schenken 'verlichte ogen des verstands' om Hem te kennen door genade Die ons juist in deze weken verkondigd wordt."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.