Studie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2020 door Patrick Goede

Christen mag toch bijbelstudies houden in haar appartementencomplex

Donna Dunbar mocht van haar huiseigenaren geen bijbelstudies meer organiseren in de gemeenschappelijke ruimte van het appartementencomplex waar zij verblijft. Een organisatie die opkomt voor de religieuze rechten van de mens stond haar bij in een officiële klacht op federaal niveau. Met succes want sinds kort mag Donna haar wekelijkse bijbelstudiegroep weer voortzetten, meldt de Christian Post.

"Alle christelijke muziek is verbannen!", staat er in capitalen op het kleine orgel dat in het midden van de gemeenschappelijke ruimte te vinden is. De huiseigenaren van Donna kwamen eerst met het verzoek aan de deelnemers van de Bijbelstudie om zich te verzekeren. Geen van de andere initiatieven die in de 'sociale ruimte' werden gehouden werd dit gevraagd maar Donna's groep wel. Toch werd er keurig gehoor gegeven en werd er een vezekering aangevraagd.

Dat bleek niet genoeg, de bijbelstudiegroep was pas drie maanden aan de gang toen de vereniging van huiseigenaren besloot dat de groep bejaarden, die uit minder dan tien leden bestaat, hun wekelijkse bijeenkomst niet meer mocht houden. Elke religieuze activiteit werd verboden. Maar nu zegt deze zelfde groep van eigenaren: 'Donna mag vrij haar geloof uitleven en kan de sociale ruimte gebruiken net als ieder ander.' 

Reacties

O
Fijn voor hun en ze worden er nog beter van ook

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen