marco
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 februari 2020 door Patrick Simons

Christelijke schrijfster huilt mee met Marco en Leontine Borsato

De breuk tussen zanger Marco Borsato en zijn vrouw Leontine was groot nieuws in heel Nederland. Ook sommige christenen worden erdoor geraakt. Schrijver Eline de Boo bijvoorbeeld. Zij schrijft in het Nederlands Dagblad namelijk dat Borsato één van de weinige sterren is die, wellicht niet eens bewust, christelijke waarden uitdraagt.

De Boo: ‘Een deel van Marco’s liedjes zijn op zijn zachtst gezegd religieus geladen. Soms geven de teksten woorden aan je geloof en een melodie aan je stemming. Wat denk je van een tekst als deze’:

Zie… wat onzichtbaar is.
Wat je gelooft is waar.
Open je ogen maar en…
Dan zal ik bij je zijn!
Alles wat jij moet doen…
Is mij op mijn woord geloven.

‘Dat één van zijn tekstschrijvers Han Kooreneef iets met God heeft, staat daar natuurlijk niet los van. Kooreneef vertelde dat hij overwoog dominee te worden, maar koos ervoor door het schrijven van liedjes met inhoud ‘dominee in een kerk voor iedereen’ te zijn. Niet voor niets vindt elk jaar minstens één van zijn liedjes zijn weg naar The Passion.’

Lees de hele bijdrage in het Nederlands Dagblad.

Reacties

Y
Jammer. Hij heeft een paar vriendinnen gehad en Leontine had er genoeg van.

https://www.libelle.nl/mensen/marco-borsato-monogamie/https://www.ditjesendatjes.nl/huwelijk-werd-voor-leontine-te-zwaar/
Sterke benen die de weelde kunnen dragen! Je kunt je niet afsluiten van de wereld. Maar de ene wereld lokt meer verleiding uit dan de andere. Blijft jammer en verdrietig.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!