surfen

Nieuws

11 februari 2020 door Patrick Simons

'Funda gevaarlijke website omdat begeerte kan ontstaan'

Surfen op Funda en dromen over een mooier huis. We doen het eigenlijk bijna allemaal wel eens. Volgens Christine Stam-van Gent is het echter gevaarlijk. Verlangen naar meer aardse goederen kan namelijk zomaar een afgod worden, stelt de auteur en spreker tijdens een vrouwendag van de Hervormde Vrouwenbond in Genemuiden. Het Reformatorisch Dagblad doet verslag.

In haar toespraak had Stam het over het gevaar van verkeerde verlangens. Daarbij richtte ze zich onder meer op welvaart en noemde ze als voorbeeld Funda. Veel mensen surfen namelijk op Funda om te kijken of er nog mooie huizen te koop zijn. Stam noemde het een gevaarlijke website, omdat door Funda begeerte kan ontstaan, het verlangen aangewakkerd kan worden en tevredenheid kan verdwijnen.

Volgens de auteur en schrijver kunnen verlangens veranderen. Daarom stelde ze voor om eventueel de website van Funda te blokkeren, zodat men niet meer in de verleiding kan komen. Ook stelde ze voor om meer tweedehands spullen te kopen en goede boeken te lezen.

Lees meer bij het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?