martinikerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2020 door Patrick Simons

Piratenzender gevonden in toren Martinikerk

Het moet een opvallend gezicht zijn geweest maandagmiddag toen tientallen agenten de Martinikerk in Doesburg binnenvielen. De reden? Piratenzender ‘De Mosterdboer’ was in de toren bevestigd. De illegale zonder bevond zich inderdaad helemaal in het topje van de toren, zo meldt Omroep Gelderland.

Er is een geïnstalleerde antenne uit de toren verwijderd en vervolgens ook vernietigd. Een woordvoerder van Agentschap Telecom zegt tegen het regionale medium dat het heel normaal is om in dergelijke gevallen met zo’n grote politiemacht te komen. “Vaak is er sprake van dreiging bij dit soort acties. Die kan ook fysiek worden.” In dit geval waren er geen ‘piraten’ aanwezig en was de indrukwekkende aanwezigheid van de politie wellicht wat overdreven.

De vraag is hoe het toch mogelijk is dat de illegale radiozender in de top van de kerktoren terecht is gekomen. “Een heel apart bericht”, stelt Job Melle, voorzitter van de Stichting Behoud Martinikerk. “Ik snap het ook niet.” Hij vertelt dat de toren in het beheer van de gemeente is en niet van de kerk. “Zij hebben ook de sleutels in beheer.”

Lees meer bij Omroep Gelderland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.