Aap
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

11 februari 2020 door Patrick Goede

Bijzonder: Orang Oetan biedt man die vastzit in de modder helpende hand

Een prachtige foto van amateur-fotograaf Anil Prabhakar gaat de hele wereld over. Een natuurbeschermer krijgt op de foto de helpende hand toegereikt van een Orang Oetan, terwijl de man tot zijn borst vastzit in de modder. De man was slangen aan het verwijderen die een gevaar vormen voor de primaten.

De uitgestoken hand werd niet aangenomen door de natuurbeschermer. "Het blijven wilde dieren dus je weet niet wat ze gaan doen", zou de man tegen fotograaf Prabhakar hebben gezegd. Anil Prabhakar zelf spreekt van een "emotioneel moment". "Het leek net of de aap zei: 'Mag ik je helpen?'", aldus de amateurfotograaf.

De foto heeft inmiddels al bijna 65.000 likes verzameld op Instagram. Het doet denken aan de beschadigde band tussen mens en dier die tijdens de zondeval tot stand kwam. De foto kan daarom als een mooie voorafschaduwing van Jesaja 11:6 gezien worden: "En de wolf zal met het lam verkeren, en de luipaard bij den geitenbok nederliggen; en het kalf, en de jonge leeuw, en het mestvee te zamen, en een klein jongske zal ze drijven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.