Annemieke Reesink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Annemieke groeide op in de Biblebelt: "Ik ben voor het leven getekend"

"Je kunt het meisje wel uit de Biblebelt halen, de Biblebelt zit voor altijd in de vrouw. Ik ben voor het leven getekend", schrijft Annemieke Reesink op de progressief-christelijke weblog Lazarus.

"Als voormalig Biblebeltmeisje draag ik een schat aan jargon en subcultuur met mij mee. Zo krijg ik regelmatig van alles op mijn hart, wil ik op zondagochtend per se warme bolletjes met hagelslag voor ontbijt. (...) Verwijzingen naar Bijbelse taferelen zitten er diep in gebakken. Als ik te veel aan het poetsen ben, heet ik Martha, als ik te veel make-up draag Izebel. 

Soms vergeet ik dat er niet in alle mensen gezangen en opwekkingsliedjes opborrelen bij bepaalde uitspraken. Toen mijn collega aan de lunchtafel 'Je mag er zijn' zei, sprong ik op en riep ik; 'Wie ik? Ja jij!' en schaamde mij vervolgens behoorlijk dat verder niemand de associatie met het hysterische kinderliedje van Herman Boon herkende.

Toen ik mijn zoon vroeg om de deur van het slot te halen, brak hij uit in luid gejubel en gejuich; 'Zit je deur nog op slot? Zit je deur nog op slot? Van je kgg, kgg, kgg, doe 'm open voor God!' Hij zong en danste dat het een lieve lust was. 'Want de Heer wil bij je wo-ho-honen, en dan ben je nooit alleen!'"

Lees hier de volledige column van Annemieke Reesink.

Eerder vertelde Annemieke in een interview met CIP over het grote taboe op seksualiteit in de reformatorische kring. Lees dit interview hier. 

Reacties

H
Ik kom ook van de Bijbelbelt...oud ger.gem. Jezus heeft mij vrijgemaakt...ik ben waarlijk vrij....Romeinen 8 : 2
De titel doet erger vermoeden dan dat het is toch? Onze vader nam ons mee naar Amsterdam en daar zag ik mensen in bikini voor de ramen staan tijdens de winter! Beetje raar vonden wij. Maar het werd ons keurig uitgelegd. Ook de kermis hebben wij bezocht en daar waren ze aan het vechten. De moraal van het verhaal is dat de wereld van alles laat zien en de vraag tijdens je hele leven is: Wat ga je er mee doen? en wat is je basis. Dan maar liever de Bijbelse realiteit, want die leert ons genoeg.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events