Ds. J. W. Hooydonk

Nieuws

10 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Oldebroek: ds. J. W. Hooydonk

De hervormde gemeente in Oldebroek (wijk 1) verwelkomt binnenkort ds. J. W. Hooydonk als nieuwe dominee. De predikant uit Kockengen volgt de naar Stolwijk vertrokken ds. D. W. J. Kok (Stolwijk) op.

Ook ds. H. B. Graafland vertrekt naar een nieuwe PKN-gemeente. Zij wordt werkzaam in Holwerd (deeltijd 20%) in combinatie met Ternaard (deeltijd 50%). In de gereformeerde kerk (PKN) in Ermelo maakt binnenkort kennis met ds. J. W. Leurgans. De predikant uit Moordrecht-Gouderak heeft het beroep aanvaard.

Ds. H. I. Methorst denkt de komende periode na over een mogelijk vertrek uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De hervormde predikant heeft een beroep uit Amstelveen-Buitenveldert ontvangen. Daar is de kerkenraad op zoek naar een nieuwe predikant omdat ds. A. Baas vorig jaar aan de slag ging in Bodegraven.

In Dordrecht (wijk 2) hoopt men op de komst van ds. A. J. van den Herik. De predikant uit Moerkapelle is in beeld als opvolger van de naar Hedel vertrokken ds. G. van Wijk. Ds. C. W. Hoek (Bunschoten-Spakenburg) heeft een beroep uit Ouddorp-Stellendam ontvangen. De gereformeerde kerk (PKN) is vacant omdat ds. W. J. van de Griend vorig jaar Yerseke verhuisde.

Reacties

N
Een dominee is niet per definitie een hij. Het is dus opletten geblazen. Ds. H.B. Graafland is een zij. Voor sommigen is dat misschien even wennen..., maar het komt vaker voor. ;-)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?