vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2020 door Patrick Simons

Na vlag voor het leven wappert er ook een Euthanasievlag in Tholen

Wat door de gemeente bedacht werd als een mooi initiatief waar iedereen gebruik van kan maken, is in Tholen inmiddels verworden tot een heuse vlaggenstrijd. Bij het gemeentehuis waar nog niet lang geleden tijdens de Week van het Leven een vlag tegen abortus en euthanasie hing, wappert er aan de vlaggenstok op dit moment een vlag van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Groter kan het contrast haast niet.

Het begon allemaal tijdens een discussie die in het Zeeuwse stadje ontstond tijdens de nationale ‘coming out day’ vorig jaar. Men wilde graag dat de regenboogvlag gehesen werd, maar de gemeente, waar SGP de grootste partij, wilde daar niet in meegaan. Uiteindelijk werd er een compromis gesloten. De gemeente besloot om de zogeheten vijfde vlaggenmast voor het stadhuis beschikbaar te stellen voor organisaties die op speciale dagen hun vlag willen laten wapperen. De eerste vlag die er wapperde was dan ook de bewuste regenboogvlag.

Vanuit de christelijke gemeenschap in Tholen ontstond vervolgens tijdens de Week van het Leven in november het idee om ook een vlag te hijsen. Deze vlag had als boodschap dat ieder even het waard is om beschermd te worden en richtte zich dus tegen abortus en euthanasie. Daardoor is de NVVE wellicht op het idee gekomen op tijdens de Week van de Euthanasie ook hun vlag te laten wapperen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!