trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 februari 2020 door Patrick Simons

Arthur Brooks in aanwezigheid van Trump en Pelosi bij National Prayer Breakfast: "Jezus droeg ons op vijanden lief te hebben"

Donderdag vond het jaarlijkse National Prayer Breakfast plaats in Washington. Het was de 68e keer dat het werd georganiseerd. President Donald Trump was uiteraard ook van de partij net als Europarlementariër Peter van Dalen. Arthur Brooks benadrukte in zijn toespraak dat Jezus ons opdroeg onze vijanden lief te hebben.

Arthur Brooks professor aan de Harvard Kennedy School, introduceerde zichzelf als een volger van Jezus. Hij vertelde dat de grootste crisis in het land en veel andere landen de polarisatie is waardoor groepen uit elkaar gedreven worden. “Om deze crisis te lijf te gaan, is het van belang om anders te denken”, zei hij om vervolgens de woorden van Jezus aan te halen waarin Hij oproept om je vijanden lief te hebben. “Laten we het persoonlijk maken. Hoeveel van jullie houden van iemand die je ziet als een politieke tegenstander?”

Naast president Donald Trump was ook Nancy Pelosi aanwezig bij het National Prayer Breakfast. Of beide kemphanen de woorden over het liefhebben van (politieke) vijanden ter harte hebben genomen is niet bekend.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!