Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 februari 2020 door NPV Zorg

NPV schrikt van stijging abortuscijfers: "Nooit mogen wij hierin berusten"

Diederik van Dijk, directeur van de NPV - Zorg voor het leven vindt het buitengewoon schrijnend dat de abortuscijfers in 2018 opnieuw gestegen zijn tot 31.002 abortussen. “Nooit mogen wij erin berusten dat in ons land ieder jaar opnieuw de toekomst van zoveel kleine mensjes wordt doorgeknipt.“

De abortusratio (aantal afbrekingen per 1000 levendgeborenen) was nog nooit zo hoog. Ruim 2500 zwangerschappen werden afgebroken vanaf 18 weken. Positief is het aantal afgenomen tienerzwangerschappen, maar het blijft zorgelijk dat de meeste zwangerschapsafbrekingen plaatsvinden bij vrouwen in de leeftijdscategorie 25 tot 30 jaar.

Zorgwekkend is ook de stijging van zwangerschapsafbrekingen na prenatale diagnostiek. Het gaat hier om gewenste zwangerschappen die door interventies (actief aangeboden prenataal onderzoek aan alle zwangeren) veranderen in ongewenste zwangerschappen. Van de 1.211 afgebroken zwangerschappen na prenatale diagnostiek gebeurde dat 169 keer (115 keer in 2017) in een abortuskliniek. Momenteel is er geen inzicht welke afwijkingen voor ouders reden zijn om de zwangerschap af te breken. Ook is er geen controle of en hoeveel foutpositieve uitslagen er zijn en hoeveel kinderen dus onnodig geaborteerd worden. De NPV vindt dit onaanvaardbaar.

De jaarrapportage is hier te lezen.

Reacties

T
Voor het mensje in wording wordt de toekomst afgesneden. Voor de vrouw die de abortus provocatis ondergaat, kan er grote spijt zijn . Abortus is zo tegennatuurlijk, zo tegen liefde in, Mij werd gezegd dat het woord barmhartigheid in het Hebreeuws met baarmoeder te maken heeft. Een veilige plek waar ieders leven begint op deze wereld. Arme vrouw die 30 jaar lang zo gebukt gaat onder zelfverwijt. Waar kan zij met haar schuld terecht?

Bij Yeshua, bij Jezus is er bevrijding.

https://www.youtube.com/watch?v=UvxTP6ipjr0

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!