Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 februari 2020 door ForumC

IFES, ForumC en Stichting voor Christelijke Filosofie gaan nauwer samenwerken

IFES-Nederland, ForumC en Stichting voor Christelijke Filosofie gaan nauwer samenwerken. Zo willen de drie christelijke organisaties beter inspelen op grote vragen die leven rond geloof, wetenschap en samenleving. Door deze stap hopen zij meer studenten en hoger opgeleiden te bereiken.

Samenwerking
Voorzitter Melle de Vries van ForumC: “Al langer denken we na over verdere samenwerking met organisaties die vergelijkbare missies hebben. Door het vertrek van Cors Visser als directeur van ForumC is dat in een stroomversnelling geraakt.” Visser gaat vanaf 1 april 2020 inhoudelijk leidinggeven aan de nieuwe missionaire tak van IFES. Daar spelen nog te ontwikkelen stadskloosters een grote rol.

Door meer samen te werken verwachten de partners hun missies beter te kunnen realiseren. Peter Sneep, voorzitter van Stichting voor Christelijke Filosofie: “Zo zijn we beter in staat om studenten en hoger opgeleiden te bereiken en kunnen we betere bijdragen leveren aan het debat rond geloof, wetenschap en samenleving.”

Verhuizing
In de loop van dit jaar zal ForumC haar activiteiten voortzetten vanuit het kantoor van IFES in Veenendaal. IFES en ForumC gaan werken aan synergie van programma’s en nieuwe initiatieven. Daarbij zal ook Stichting voor Christelijke Filosofie betrokken zijn.
Wilfried Verboom, directeur van IFES: “Er zijn meer christelijke organisaties in Nederland die zich richten op (jonge) hoger opgeleiden. We nodigen hen uit om bij deze groeiende samenwerking aan te haken en zo nieuwe kansen te benutten.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!